ΒΙΝΤΕΟ: Οκτώ νεκροί μετά από τροχαίο που προκλήθηκε λόγω καταδίωξης στις ΗΠΑ

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους μετανάστες από την Ονδούρα, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στην πολιτεία Τέξας (νότιες ΗΠΑ), σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την Αστυνομία άνδρα, που βάραιναν υποψίες ότι ήταν διακινητής, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Ο οδηγός που προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα μετέφερε πέντε μετανάστες χωρίς χαρτιά και προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία κοντά στην πόλη Μπέιτσβιλ, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος των υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας στο Τέξας.

Καθώς προσπαθούσε να κάνει προσπέραση, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο επιβαίνοντας σε αυτό, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο ύποπτος και οι πέντε επιβάτες του επίσης σκοτώθηκαν, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα ήταν παράτυποι μετανάστες από την Ονδούρα.

Αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε περίπου έξι εκατομμύρια επαναπροωθήσεις στα νότια σύνορα με το Μεξικό.

Έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2024, το ζήτημα της μετανάστευσης συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να συνεχίζουν να κατηγορούν τους κυβερνώντες Δημοκρατικούς πως έχουν μετατρέψει τα σύνορα σε σουρωτήρι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μικρής κλίμακας οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο
Έτοιμη για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή η Χεζμπολάχ-«Η ομάδα συνεχίζει την πορεία της»
Το Foreign Office καλεί τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο
Η Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο του επικεφαλής της στον Λίβανο σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού-Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί
Ξεκινά η δίκη για κατάχρηση σχεδόν 7 εκατ. ευρώ από τη Λεπέν που μπορεί να της κοστίσει τον δρόμο για το Ελιζέ
Οι IDF είχαν την ευκαιρία να σκοτώσουν τον Σινουάρ-Δεν το έκαναν γιατί ο ηγέτης της Χαμάς είχε ομήρους ως ασπίδα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές σε κινητοποίηση για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα
Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο το Ισραήλ-Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις, φόβος για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι-Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν