Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός

Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Είδαμε 50.000 Γαζαίους να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά», επέμεινε.

Ο Χαγάρι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σκληρή απάντηση Πεκίνου μετά τους δασμούς-Οι φόβοι για ύφεση μεγαλώνουν καθώς ο εμπορικός πόλεμος γίνεται ολοκληρωτικός
Στους 98 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σε κλαμπ στη Δομινικανή Δημοκρατία-Διάσημος μουσικός μεταξύ των θυμάτων
Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος: Σε ισχύ οι δασμοί του Τραμπ σε δεκάδες οικονομίες–Στο 104% για την Κίνα
Ο ΓΓ ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ πως μεταμορφώνει τη Γάζα σε «τόπο θανάτου»
Τραγωδία με 27χρονη Τουρκάλα-Οδηγούσε μεθυσμένη, την σταμάτησαν αστυνομικοί και έπεσε από γέφυρα για να διαφύγει
Συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Ομάν για τα πυρηνικά
O Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 104% στην Κίνα-«Οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία αλλά δεν ξέρουν πώς»
Συνελήφθη 76χρονος που ζητούσε «γκιλοτίνα» για την δικαστή που καταδίκασε τη Λεπέν
Κατά των δασμών οι περισσότεροι Αμερικανοί, αλλά πιστεύουν ότι τελικά θα κάνουν καλό στις ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε δασμούς 104% στην Κίνα-Σε ισχύ από την Τετάρτη