Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς διέπραξαν εγκλήματα πολέμου-Έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουσή τους που ξέσπασε πριν από ακριβώς έναν μήνα.

«Οι ωμότητες που διέπραξαν οι παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στις 7 Οκτωβρίου ήταν ειδεχθείς, ήταν εγκλήματα πολέμου, όπως είναι και η συνεχιζόμενη κράτηση των ομήρων», είπε ο Φόλκερ Τουρκ, επισκεπτόμενος σήμερα τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα, από την αιγυπτιακή πλευρά.

«Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστίνιων πολιτών από το Ισραήλ είναι επίσης έγκλημα πολέμου, όπως και η παράνομη, εξαναγκαστική εκκένωση των αμάχων», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική βοήθεια που περνά στη Γάζα μέσω της Ράφα, ο Τουρκ είπε: «Αυτή η σανίδα σωτηρίας είναι εξωφρενικά λεπτή».

«Καλώ κατεπειγόντως όλα τα μέρη να συμφωνήσουν τώρα μια κατάπαυση του πυρός», συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι επιτακτικές ανάγκες, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι τρεις: η παράδοση επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, η απελευθέρωση των ομήρων και ο τερματισμός της κατοχής.

«Πέσαμε από τον γκρεμό και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι πράξεις του ενός μέρους δεν δίνουν άφεση στις πράξεις του άλλου», τόνισε.

Το Ισραήλ ανθίσταται στις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών και της G7 για μια ανθρωπιστική παύση, επιμένοντας ότι δεν θα συμφωνήσει για μια κατάπαυση του πυρός μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι. Η Χαμάς από την άλλη λέει ότι δεν θα σταματήσει να μάχεται όσο δέχεται επίθεση η Γάζα.

«Στα 56 χρόνια της κατοχής, η κατάσταση είναι η πιο επικίνδυνη που έχουμε αντιμετωπίσει για τους ανθρώπους στη Γάζα, στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη αλλά και για την περιοχή», είπε ο Τουρκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια