Θα αναπτύξει ενδελεχώς τις παραμέτρους της ανθρωπιστικής του πρότασης ο Πρόεδρος στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στη Γαλλία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Μακρόν για να συμμετέχει στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 09 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, η διάσκεψη, η οποία θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και Υπουργών Εξωτερικών έχει ως στόχο τη συζήτηση θεμάτων, όπως είναι η αποκατάσταση της παροχής νερού, καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου μέσω της Κύπρου για απρόσκοπτη, ασφαλή και διαρκή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό τη Γάζα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στο πλαίσιο της διάσκεψης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπτύξει ενδελεχώς τις παραμέτρους της υπό σχεδιασμό πρωτοβουλίας, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά και τις επαφές που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Βασιλιά της Ιορδανίας, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την προχθεσινή τους συνάντηση, αλλά και τις σχετικές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με την Παλαιστίνη, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας και αξιωματούχους γειτονικών κρατών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Παρίσι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Μαριλένα Ραουνά και η Πολιτική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών κα Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου.

Μετά τη συμμετοχή του στο συνέδριο, στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η 1η Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου – Ελλάδος.

Δειτε Επισης

Ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή»-Το Κεντρικό Συμβούλιο
Τελέστηκε το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου παρουσία Χριστοδουλίδη και Αννίτας
Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό
«Πρότυπο ανδρείας, παράδειγμα θυσίας»-Τα κόμματα τιμούν την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου
Αρχιεπίσκοπος: Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που αφορούν πλήρη κατάληψη της Κύπρου
Α.Δημητρίου: Οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται
Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»
Τι λέει για την εν εξελίξει διαδικασία εξαγοράς της Ελληνικής από την Eurobank ο Ντομινίκ Λαμπουρέ
Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ-«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους στόχους»