Επαφές του Τούρκου Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού στα κατεχόμενα

Σειρά επαφών με την τ/κ ηγεσία είχε ο Τούρκος Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ασκίν Μπακ, ο οποίος βρισκόταν στα κατεχόμενα για να παραστεί στην έναρξη του «συμβουλίου αθλητισμού» και στα εγκαίνια του «επιστημονικού κέντρου Λευκωσίας».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι σε δηλώσεις κατά τις συναντήσεις, ο κ. Μπακ ανέφερε ότι είναι σημαντικό το «συμβούλιο αθλητισμού» καθώς και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από αυτό για την ανάπτυξη του αθλητισμού στα κατεχόμενα και ότι στηρίζουν τους νέους και έργα αθλητικών υποδομών και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Η Τουρκία, συνέχισε, εξηγεί σε κάθε πλατφόρμα τη «δίκαιη υπόθεση» της Κύπρου και πρόσθεσε ότι η Τουρκία βαδίζει με γοργούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση του να γίνει μια χώρα αθλητισμού καθώς έγιναν πολλές επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και ως αποτέλεσμα θα πραγματοποιηθεί μια διεθνής αθλητική διοργάνωση στη χώρα.

Στη συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό, ο Ερσίν Τατάρ  είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του «λαού της τδβκ» και επανέλαβε τους ισχυρισμούς για απομόνωση και εμπόδια στους νέους και στον αθλητισμό που δεν αρμόζουν στην εποχή που ζούμε, προσθέτοντας ότι το μεταφέρουν αυτό συνεχώς στους συνομιλητές τους διεθνώς.

Κάνουν μεγάλο λάθος, πρόσθεσε, όσοι νομίζουν πως θα αναγκάσουν τον τουρκοκυπριακό «λαό» να αποδεχθεί φόρμουλες λύσης που υποβάλλονται με εξαναγκασμούς και πιέσεις.

Μιλώντας κατά τη συνάντηση με τον κ. Μπακ, ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι μέλη του τουρκικού έθνους και μια νέα λαμπρή περίοδος για την Τουρκία σημαίνει μια λαμπρή περίοδο και για την «τδβκ».

Στις δικές του δηλώσεις, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι η εγγυήτρια Τουρκία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αναπτυχθεί η οικονομία του ψευδοκράτους και ότι φέρουν τη σφραγίδα της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας» τα μεγάλα έργα υποδομής και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που γίνονται με τα «πρωτόκολλα» οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας που υπογράφονται κάθε χρόνο.

Επίσκεψη στο γήπεδο της Τσετίνκαγια

Ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε και το γήπεδο της Τσετίνκαγια στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, το οποίο ανακαινίστηκε με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Κατά την επίσκεψη, τον Τούρκο Υπουργό συνόδευαν ο «πρέσβης» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, Μετίν Φεϊζίογλου, ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ολγκούν Αμτζάογλου, ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου και ο πρόεδρος της Τσετίνκαγια, Μεχμέτ Τατάρ.

«Αθλητικό συμβούλιο»

Μιλώντας χθες κατά την έναρξη των εργασιών του 13ου αθλητικού συμβουλίου που πραγματοποιείται στην Κερύνεια με συμμετοχή αξιωματούχων από την Τουρκία και εκπροσώπου του ψευδοκράτους, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού στα κατεχόμενα και ζήτησε να διατεθεί μεγαλύτερο μερίδιο στον αθλητισμό, δηλώνοντας ότι η «χώρα» χρωστά πολλά στους νέους και είναι καθήκον όλων να τους ανοίξουν το δρόμο και να τους δώσουν ελπίδα.

Είπε επίσης ότι στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον ΓΓ των ΗΕ προχθές, μεταξύ άλλων θεμάτων, αναφέρθηκε στο «βάναυσο εμπάργκο που επιβάλλεται στον τουρκοκυπριακό λαό» και χαρακτηρίζοντας το «απαράδεκτο», του ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουν μια μεγάλη προδοσία στον αγώνα» για να καταστούν μέρος της παγκόσμιας κοινότητας.

«Πριν από χρόνια, ο τουρκοκυπριακός λαός είχε βιώσει γεγονότα παρόμοια με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και ούτε ο ΟΗΕ ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει βάσεις στο νησί, σκέφτηκαν τότε να παρέμβουν, ενώ  τώρα, απομονώνοντας τον τουρκοκυπριακό λαό από τον κόσμο μέσω εμπάργκο και απομόνωσης, προσπαθούν να τον κάνουν μπάλωμα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση», υποστήριξε.

Οι τουρκικές ομάδες έρχονταν στην Κύπρο και έδιναν αγώνες στα κατεχόμενα, ανέφερε ο «πρωθυπουργός» Ουστέλ λέγοντας ότι υπήρχε μια εορταστική ατμόσφαιρα εκείνες τις εποχές. «Οι αθλητικές ομάδες της Τουρκίας και οι ομάδες της τδβκ θα πρέπει να αγκαλιαστούν ξανά. Αυτή η λαχτάρα πλέον πρέπει να τελειώσει», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Συνεχίζει με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης