Σε διαρκείς επαφές για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου προς της Γάζα Χριστοδουλίδης και Κόμπος

Η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα θα είναι μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν κατά τη διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι για την Γάζα, την οποία έχει συγκαλέσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και έχει προσκαλέσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν υπήρξε κάποια νέα τηλεφωνική επικοινωνία με αρχηγό άλλου κράτους για το θέμα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών (Κωνσταντίνος Κόμπος) καθώς και το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε διαρκείς επαφές και με τις ηγεσίες των κρατών της περιοχής αλλά και με τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία που έχει παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για απρόσκοπτη, ασφαλή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό την Γάζα τυγχάνει αναγνώρισης ως προς την αναγκαιότητα, ως προς την χρησιμότητα που αυτή μπορεί να έχει και εργαζόμαστε προς την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Αύριο, κατά τη διάσκεψη στο Παρίσι για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, την οποία «έχει συγκαλέσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και έχει προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα από τα ζητήματα ασφαλώς που θα συζητηθούν είναι και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικό σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα μέσω της Κύπρου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Δειτε Επισης

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ
Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει την πρόθεση για οικισμό στην κατεχόμενη Τύμπου
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Νικόλα Παπαδόπουλου-Ελένης Θεοχάρους
Δεν επηρεάζει μελλοντικούς χειρισμούς η απόφαση για τον Κιουρσάτ, διαβεβαιώνει ο Κόμπος