Σύλληψη Τουρκοκύπριου επιχειρηματία για σχέσεις με Αυστραλό που καταζητείται από την Ίντερπολ

Στο μικροσκόπιο των «αρχών» στα κατεχόμενα βρίσκονται οι διασυνδέσεις που είχε ο γνωστός βαρόνος και έμπορος ναρκωτικών αυστραλιανής καταγωγής, Μαρκ Ντάγκλας Μπαντλ, ο οποίος καταζητείται από την Ίντερπολ και διετέλεσε αρχηγός της γνωστής σπείρας «comanchero», που δραστηριοποιείτο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί, όπως κι άλλες εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στο θέμα. Σημειώνεται ότι ο γνωστός βαρόνος διέμενε στα κατεχόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από «άδεια παραμονής» που του είχε παραχωρηθεί.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον «δικαστηρίου» ο γνωστός Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός Μπουλούτ Ακατζιάν, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Ακατζιάν είχε πωλήσει 3 διαμερίσματα στον Μπαντλ, έναντι του ποσού του $1,2 εκ. χωρίς να προβεί σε «νόμιμες διαδικασίες» και να ενημερώσει το «κράτος».

Η «αστυνομία» διερευνά επίσης την εμπλοκή δύο δικηγόρων και ενός ιδιοκτήτη γκαλερί στα κατεχόμενα, οι οποίοι πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δειτε Επισης

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Συνελήφθη Συμβασιούχος Αστυνομικός για τα επεισόδια στη Λακατάμια-Άλλες τρεις συλλήψεις
Καταζητείται 30χρονος για τρεις ένοπλες ληστείες στην Αγία Νάπα (pics)
Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Aποτράπηκε επέκταση φωτιάς εντός του Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας