Συγκλονίζουν οι ιστορίες των οικογενειών Ισραηλινών ομήρων-«Η ζωή καταστράφηκε, έγινε εφιάλτης...»

Εδώ και 30 ημέρες, η οικογένεια του Εβιατάρ Νταβίντ και του Αλμόνγκ Μέιρ, όπως και δεκάδων ακόμη Ισραηλινών, ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς δεν γνωρίζουν για την τύχη των αγαπημένων τους, οι οποίοι απήχθησαν από ενόπλους της Χαμάς.

Τα λόγια και οι περιγραφές μόνο εύκολα δεν είναι σε αυτές τις στιγμές, ωστόσο, η Γκάλια και ο Ιλάι Νταβίντ μητέρα και αδερφός του 22χρονου Εβιατάρ Νταβίντ και ο Ορίτ και Αβιράμ Μείρ, μητέρα και θείος του Αλμόγκ Μείρ, που ταξίδεψαν στη χώρα μας, βρίσκουν τη δύναμη και μιλούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, διαδίδοντας ένα και μόνο μήνυμα: «Φέρτε τους πίσω στο σπίτι».

Ο Εβιατάρ Νταβίντ είναι 22 χρόνων. Μέχρι τη στιγμή της αρπαγής του, εργαζόταν σε ένα καφέ προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να ταξιδέψει στον κόσμο. Έκανε και αυτός όνειρα όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας του. Όπως περιέγραψε ο αδελφός του, Ιλάι, είναι ένας νέος άνδρας, που οι φίλοι τον περιγράφουν ως υπομονετικό και ευαίσθητο, που τους άκουγε και τους συμβούλευε.

Η τελευταία φορά που τον είδε ήταν την 6η Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν οι ένοπλοι της Χαμάς εξαπολύσουν επίθεση στο φεστιβάλ Supernova. «Ήταν ενθουσιασμένος για το φεστιβάλ. Πήρε το αυτοκίνητο της μαμάς και πήγε μαζί με τέσσερις φίλους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ιλάι, κρατώντας τη φωτογραφία του 22χρονου στα χέρια του.

ilai-david.jpg

Νωρίς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, όπως συνέχισε ο Ιλάι, ξύπνησαν από τις σειρήνες, που ηχούσαν. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να κατευθυνθούν σε καταφύγιο. Η μητέρα του άρχισε να στέλνει μηνύματα στον γιο της. «Το φεστιβάλ τελείωσε. Πήγαμε στα αυτοκίνητο». Αυτό είναι και το τελευταίο μήνυμα που έλαβαν από τον Νταβίντ. Έκτοτε δεν έχουν κανένα του νέο.

Καθώς ο Ιλάι μιλούσε, δίπλα του η μητέρα του έδειχνε να πονά βουβά, δείχνοντας να ξαναζεί τις δραματικές στιγμές που έζησε και ζει, καθώς δεν γνωρίζει τίποτα για το παιδί της.

galia-david.jpg

Η οικογένεια Νταβίντ έλαβε, αρχικά, ένα screenshot, όπου φαινόταν ο αδελφός του τρομοκρατημένος. Στη συνέχεια είδαν δύο βίντεο, τα οποία όπως είπε ήταν προπαγάνδα, καθώς η Χαμάς ήθελε να τους τρομοκρατήσει. Σε ένα «βίντεο είδαμε τον αδελφό μου να είναι δεμένος με τα χέρια πίσω και ένας τρομοκράτης του συμπεριφερόταν βίαια. Ήταν τρομοκρατημένος», είπε, ενώ στο άλλο φαινόταν κάτω στο πάτωμα.

Από εκείνη τη στιγμή, η οικογένεια ζει έναν εφιάλτη. «Αυτό που κάνουμε είναι να ευαισθητοποιήσουμε να γυρίσουν σπίτι», είπε.

Ο Εβιατάρ και ένας ακόμη φίλος του απήχθησαν, ενώ οι δύο άλλοι φίλοι τους δολοφονήθηκαν από τους ενόπλους της Χαμάς. «Δεν ξέρουμε τη σωματική και ψυχική του κατάσταση. Αν τρώει, αν κοιμάται. Δεν ξέρουμε ποσό υποφέρει», επισήμανε ο Ιλάι.

Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του Άλμογκ: Πήγε σε ένα πάρτι και τον απήγαγαν στη Γάζα

Έχοντας στα αριστερά της φωτογραφία του γιου της Άλμογκ, η Ορίτ άρχισε να μιλά για εκείνον. Μέσα σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, προσπάθησε να περιγράψει τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τον γιο της, πριν πέσει στα χέρια της Χαμάς.

orit-dakrya.jpg

Η Ορίτ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, «λύγισε» πολλές φορές, ξεσπώντας σε κλάματα. «Την τελευταία φορά που είδα τον γιο μου ήταν την 6η Οκτωβρίου στις 11 το βράδυ, πριν φύγει με τους φίλους του για το φεστιβάλ στο βόρειο Ισραήλ ένα πάρτι ειρήνης και αγάπης. Το πρωί, λάβαμε ένα τηλεφώνημα, ακουγόταν σοβαρός: «Μαμά, πυροβολούν παντού. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μαμά, σε αγαπώ», είπε με λυγμούς.

Η Ορίτ αναγνώρισε τον γιο της σε βίντεο, που δημοσίευσε η Χαμάς, όπου ο νεαρός βρισκόταν στο πάτωμα και φαινόταν τρομοκρατημένος. «Εκείνη τη στιγμή η ζωή μου καταστράφηκε. Πήγε σε ένα πάρτι και τον απήγαγαν στη Γάζα. Η ζωή μας έγινε εφιάλτης. Αυτός ο εφιάλτης είναι η πραγματικότητά μας», πρόσθεσε.

Η μητέρα του Αλμόγκ δεν μπορούσε να μιλήσει άλλο και ο Αβιράμ, ο θείος του νεαρού άρχισε να περιγράφει την προσπάθεια του ανιψιού του να διαφύγει από την κόλαση του φεστιβάλ. Μαζί με δύο κορίτσια και έναν φίλο του προσπάθησαν να απομακρυνθούν, ωστόσο, οι σφαίρες της Χαμάς δεν άφηναν περιθώρια και έτσι πήγαν προς άλλη κατεύθυνση.

orit.jpg

Τα δύο κορίτσια πήγαν από άλλη πλευρά και μιλούσαν στο τηλέφωνο με τον πατέρα τους για τουλάχιστον μία ώρα. Ο Αβιράμ αποκάλυψε ότι ο γονιός άκουσε τη Χαμάς να δολοφονεί τις κόρες του. Την ίδια μοίρα είχε και ο φίλος του.

Την ίδια ώρα, ο Αλμόγκ, όπως γνωρίζει η οικογένεια, έπεσε στα χέρια της Χαμάς.

israilinoi-oikogeneia.jpg

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια του Αλμόγκ αποφάσισε ότι θα τον φέρουν πίσω, θα διαδώσουν την ιστορία τους, ώστε να φτάσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ο στόχος τους είναι διττός: Να μάθουν μια πληροφορία για το παιδί τους και τους ομήρους. «Δεν ξέρουμε τίποτα», είπε ο Αβιράμ, με τη μητέρα του Αλμόγκ να προσθέτει: «Δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανός».

«Θέλουμε εσείς να μοιραστείτε την ιστορία. Οι όμηροι πρέπει να γυρίσουν σπίτι», δήλωσε ο θείος του νεαρού, ο οποίος ενημέρωσε ότι η πλειονότητα των οικογενειών των ομήρων έχει «παραλύσει», καθώς δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το «Φέρτε τους σπίτι» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν και φωνάζουν δυνατά οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και αναζητώντας μια αχτίδα φωτός που προέρχεται από τους αγαπημένους τους.

oikogeneies-israilinon-omiron-athina.jpg

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)