Επιστολή Ισότητας σε Πρόεδρο και Ιωάννου για ωρομίσθιους θηροφύλακες

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, με αίτημα την μισθολογική αναβάθμιση των ωρομίσθιων Θηροφυλάκων, απέστειλε ο Πρόεδρος Κλαδικού Ωρομίσθιων Θηροφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ Απόστολος Μούζουρας.

Στην επιστολή του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Μούζουρας αναφέρει ότι έχουν καταλήξει ομόφωνα κατά τη Γενική Συνέλευση στις 3 Νοεμβρίου 2023 των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, ότι «η ελάχιστη δικαίωση για τους Ωρομίσθιους Θηροφύλακες που έχουν μόνιμη θέση από το 2020, θα πρέπει να είναι η άμεση ανέλιξή τους στην 5η βαθμίδα της κλίμακας Ε7, ενώ σήμερα βρίσκονται στην 5η βαθμίδα της Ε6».

Αναφέρει ότι αναλογικά, το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για τους μεταγενέστερα προσληφθέντες από το 2020 και προσθέτει ότι «θα πρέπει άμεσα να λάβουμε χρηματική αμοιβή για τις υπερωρίες και αργίες, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Κλαδικού Ωρομίσθιων Θηροφυλάκων, «τα οικονομικής φύσεως αιτήματά μας σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνουν τον φορολογούμενο πολίτη ή άλλα ταμεία του κράτους, καθώς προέρχονται από την εκτέλεση των καθηκόντων μας ως Θηροφυλάκων».

Αναφέρει επίσης ότι κατά προσέγγιση έχουν υπολογίσει περί τις 150.000 ευρώ το ετήσιο κόστος του αιτήματός, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια, όπως προσθέτει, "κατά μέσο όρο εισέρχονται στο ταμείο θήρας περί τις 600.000 ευρώ ετησίως από εξώδικα πρόστιμα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον όγκο και την αποτελεσματικότητά μας στην πάταξη της λαθροθηρίας ως εργαζόμενοι».

«Ευελπιστούμε ότι τα δίκαια αιτήματά μας θα γίνουν κατανοητά και αποδεκτά μέσα από θεσμοθετημένο διάλογο και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα τα οποία έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση, με έναρξη την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023», καταλήγει ο Πρόεδρος Κλαδικού Ωρομίσθιων Θηροφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Ποινικό αδίκημα η άσκοπη χρήση λάστιχου, αύξηση του ύψους των εξωδίκων-Ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες για δήθεν χορηγία
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος