Έτοιμη να απελευθερώσει 29 Ταϊλανδούς αιχμαλώτους η Χαμάς

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης, Γουάν Μοχάμαντ Πρατσατσάρτ, δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας του έλαβαν σήμερα την διαβεβαίωση της Χαμάς, ότι προτίθεται να απελευθερώσει άμεσα 29 υπηκόους Ταϋλάνδης, που αιχμαλωτίσθηκαν από την οργάνωση κατά την διάρκεια της επίθεσής της στους ισραηλινούς οικισμούς στην μεθόριο με τον παλαιστινιακό θύλακα στις 7 Οκτωβρίου.

Η είδηση αναμεταδόθηκε χωρίς σχολιασμό από την κρατική ισραηλινή ραδιοφωνία σήμερα το απόγευμα.

Ανεξάρτητα από τις παρασκηνιακές επαφές που πραγματοποιούνται μεταξύ του Κατάρ, του Ισραήλ, της Χαμάς, των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με σκοπό την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου η Ταϋλάνδη έχει προχωρήσει σε δικές τις διαμεσολαβητικές κινήσεις. 

Όπως μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, Ταϋλανδοί αξιωματούχοι μετέβησαν επανειλημμένως στην Τεχεράνη, προκειμένου να αποκτήσουν διαύλους επικοινωνίας με την οργάνωση Χαμάς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πληροφορίες της οποίας δεν διαψεύσθηκαν από την κυβέρνηση της Μπανγκόκ, οι Ταϋλανδοί διαπραγματευτές ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους της Χαμάς στην Τεχεράνη στις 26 Οκτωβρίου, οι οποίες και τους διαβεβαίωσαν ότι «οι Ταϋλανδοί αιχμάλωτοι θα απελευθερωθούν όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη».

Στους ισραηλινούς οικισμούς της μεθορίου της Γάζας απασχολούνται στις αγροτικές εργασίες εργάτες που προέρχονται κυρίως από την Ταϋλάνδη, την Ινδία και το Νεπάλ, κάποιοι εκ των οποίων συγκαταλέγονται στους νεκρούς της πολύνεκρης επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για εμπρησμό οχήματος-Εγγεγραμμένος ως ειδικός αστυφύλακας ο ένας
Οι ισχυρισμοί της Γερμανίδας κτηματομεσίτριας για τη σύλληψη της-«Μου πήραν το τηλέφωνο, σαν εποχές κομμουνισμού»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άχρηστα υλικά κοντά στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Επ. Προστασίας Δεδομένων: Να μη δημοσιεύονται πληροφορίες που ταυτοποιούν τρίτα πρόσωπα
Το άγνωστο λογοτεχνικό έργο του Ανδρέα Κάρυου-Τα ποιήματά του από τα κρατητήρια των κατακτητών
Εισαγγελία σε Ένωση Συντακτών-«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση στοχοποίησης δημοσιογράφων ή απόδοσης ευθυνών»
Άφαντοι οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι-Έχει διαταχθεί η απομάκρυνσή του από την οικογένεια
Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν
Ερντογά για Νετανιάχου: Έχει ξεπεράσει από καιρό τον Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας