Οκτώ μήνες φυλάκιση στο Σύρο που θα γύριζε την Πάφο ανάποδα-«Έδειξε μεταμέλεια και απολογήθηκε»

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών θα εκτίσει ο 47χρονος που είχε συλληφθεί για τα επεισόδια στη Χλώρακα και ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα γυρίσει την Πάφο ανάποδα, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο 47χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την κατηγορία της πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας και οκτώ μηνών για την κατηγορία της διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος και διέταξε την άμεση εκτέλεση της ποινής. Οι ποινές φυλάκισης συντρέχουν.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Σπύρος Χρυσοστόμου, στη αγόρευση του που προηγήθηκε ανέφερε πως στις 27 Αυγούστου του 2023 στην κοινότητα της Χλώρακας πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση για το μεταναστευτικό, ενώ μερίδα ατόμων διέπραξε ποινικά αδικήματα, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, οχλαγωγία και κακόβουλη ζημιά.

Σε σχέση με τα επεισόδια αυτά, συνέχισε, καταγγέλθηκαν έξι κακόβουλες ζημιές σε κατοικίες, τρεις κακόβουλες ζημιές σε οχήματα και καταγγέλθηκε επίθεση εναντίον ανήλικου από τη Συρία, αλλά και επίθεση εναντίον δύο ενήλικων προσώπων.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο 47χρονος, συνέχισε, προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ για τις οποίες κατηγορείται.

Πρόσθεσε πως τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και την 29η Αυγούστου στην κοινότητα, σημειώνοντας πως δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν στο πλαίσιο των εξετάσεων, κατά πόσον οι εμπλεκόμενοι ήταν αραβικής ή κυπριακής καταγωγής. Ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 17 πρόσωπα, εκ των οποίων κάποια ήταν αραβικής καταγωγής και κάποια κυπριακής καταγωγής.

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, δικηγόρος Χρήστος Δημητρίου, ανέφερε πως ο πελάτης του απάντησε άμεσα παραδοχή στις κατηγορίες της πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας - για τις οποίες προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 12 μήνες - και στο αδίκημα της διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια.

Ο πελάτης του, συνέχισε ο κ. Δημητρίου, επέδειξε μεταμέλεια και παραδέχτηκε τις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ενώ απολογήθηκε για αυτές, αναφέροντας πως έγιναν εν βρασμώ ψυχής και λόγω συναισθηματικής φόρτισης. Όπως είπε, κάποια από τα άτομα που χτυπήθηκαν κατά τα επεισόδια στη Χλώρακα ήταν και συγγενικά του πρόσωπα.

Πρόσθεσε πως δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε καταδίκες εναντίον του και ότι είναι λευκού ποινικού μητρώου, κάτι που συνεπάγεται, όπως είπε, ότι είναι νομοταγής πολίτης τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια που διαμένει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο δικηγόρος ανέφερε ακόμη πως ο πελάτης του έχει ένα έντιμο παρελθόν, είναι πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών και είναι ο προστάτης οικογενείας. Με βάση τα πιο πάνω, ο κ. Δημητρίου ζήτησε από το Δικαστήριο να επιδείξει τη μέγιστη επιείκεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και την Πέμπτη ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Πόρτα εν κινήσει οχήματος τραυμάτισε πεζό στη Λεμεσό-Αναζητείται ο οδηγός
Βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση τα Δικαστήρια
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Φασούρι-Διερευνώνται τα αίτια
Συνελήφθη 29χρονος για επίθεση αστυνομικού
Εξετάζει βιντεοσκοπημένο υλικό για την υπόθεση της Metamax-Eξακλουθεί να νοσηλεύεται ο 63χρονος
Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού που μεταφέρθηκε στο Παρίσι
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 50χρονος για τον φόνο του κουνιάδου του στην Πάφο
Αναβλήθηκε η δίκη για το φόνο του 52χρονου στην Ορμήδεια-Παραμένει υπό κράτηση ο «Κότας»