Διακόπηκαν εργασίες στην Πύλα μετά από διαφωνία μεταξύ Τ/κ ιδιοκτητών και ειρηνευτών

Για νέα ένταση, στην περιοχή της Πύλας, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, κάνουν λόγο τα τ/κ ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Duzen, υπήρξε μικρή ένταση κατά τη διάρκεια των έργων οδοποιίας, στην ίδια περιοχή που σημειώθηκαν τα βίαια επεισόδια του Αυγούστου. Η ένταση είχε λεκτικό χαρακτήρα και βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση μεταξύ «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους και των Ηνωμένων Εθνών για επίλυσή της, όπως αναφέρεται.

Όπως δήλωσε στον Άλφα ο κοινοτάρχης Πύλας, Σίμος Μυτίδης, μέχρι περίπου τις 12:00 το μεσημέρι τα συνεργεία δούλευαν κανονικά και μετά έλαβαν οδηγίες να σταματήσουν προσωρινά για να επιλυθούν κάποια προβλήματα, που προέκυψαν «από διαφωνία κάποιων Τ/κ ιδιοκτητών γης, που πιστεύουν ότι επηρεάζονται τα τεμάχιά τους με τον διαχωρισμό των οικοπέδων που κάνουμε».

Εκτίμηση του κοινοτάρχη είναι πως τα προβλήματα θα επιλυθούν είτε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας είτε αύριο, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπήρχαν ιδιαίτερες εντάσεις. «Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στη συμφωνία και δεν παρεκκλίνουμε πουθενά», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η τουρκική πλευρά αμφισβητεί τη διαδικασία διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή, που ξεκίνησε κατόπιν της συναντίληψης που είχε επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών και των Ηνωμένων Εθνών. Την περασμένη εβδομάδα, ο λεγόμενος «υπεξ» ζήτησε να φύγουν άμεσα τα «ε/κ μηχανήματα» από τη νεκρή ζώνη, δηλώνοντας ότι η όποια συζήτηση για άλλα έργα θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του δρόμου.

«Επαναλαμβάνω το αίτημά μας. Είναι επιτακτική ανάγκη οι Ελληνοκύπριοι να σταματήσουν αμέσως να εργάζονται στη γη που χρησιμοποιούν οι Τ/κ της Πύλας και να απομακρύνουν τα μηχανήματά τους από την περιοχή. Η συμφωνία για την οποία μιλάμε έχει ημερομηνία 9 Οκτωβρίου. Αυτή η συμφωνία δεν είναι υπογεγραμμένο έγγραφο. Το βασικότερο χαρακτηριστικό αυτής της συμφωνίας είναι η επιστροφή στους όρους της 16ης Αυγούστου», ισχυρίστηκε ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Εδώ και μέρες έφερναν αντιρρήσεις, αλλά η ε/κ πλευρά δεν σταμάτησε τις εργασίες αυτές. Θεωρεί, πρόσθεσε, ότι σε ένα τόσο απλό θέμα τα ΗΕ συμπεριφέρθηκαν άδικα και μονομερώς, παίρνοντας το μέρος των Ε/κ, όπως υποστήριξε.

Δειτε Επισης

Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού