Κόλλησε στα διαδικαστικά η δίκη για το πογκρόμ της Λεμεσού-Νέα παράταση στους 13 για να απαντήσουν

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού οδηγήθηκαν οι 13 κατηγορούμενοι για το πογκρόμ της Λεμεσού, που σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Επίχωσης.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες να ετοιμαστούν οι εκθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας για να εξετασθούν τα αιτήματα νομικής αρωγής που κατέθεσαν οι εννέα από τους δεκατρείς υπόπτους.

Το Δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους με τους ίδιους όρους. Υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές παραμένει μόνο ο κατάδικος που συνελήφθη με βραχιολάκι.

Σε ότι αφορά τους τέσσερις κατηγορούμενους που δεν αιτήθηκαν νομική αρωγή οι δικηγόροι τους, ζήτησαν και έλαβαν παράταση για απάντηση στις 22 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ξεχωριστή διαδικασία την προηγουμένη εβδομάδα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 14ο ύποπτο, ο οποίος αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν εμπρησμό και κακόβουλη βλάβη σε περιουσία. Ο κατηγορούμενος απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες, ενώ η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2024.

Στο μεταξύ, κατά την ακροαματική διαδικασία, έξω από το Δικαστήριο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τους παρευρισκόμενους να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των προσώπων που ενέχονται στα σοβαρά επεισόδια.

Δειτε Επισης

Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα