Σημείο κλειδί η έπαυλη στη Σκαρίνου για φόνο Καλογερόπουλου-Ελέγχουν CCTV, ψάχνουν νεαρό και άλλες επισκέψεις

Σημείο κλειδί αποτελεί πλέον για τους ανακριτές που διερευνούν τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, το πρωί της 30ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό, η έπαυλη που φαίνεται να διέμενε ο 41χρονος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση και φέρεται ως ο ένας εκ των δύο εκτελεστών, η οποία ανήκει στον δεύτερο ύποπτο, επιχειρηματία 44 ετών, εναντίον του οποίου επίσης υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που τον συνδέουν με την υπόθεση.

Οι πληροφορίες που λήφθηκαν στις Αρχές πως ο 41χρονος ομοιάζει με τον οδηγό της μοτοσικλέτας που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε συνδυασμό με διάφορες κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε της ενέδρας θανάτου, άρχισαν να ξεκλειδώνουν την υπόθεση, με τους ανακριτές να επιχειρούν πλέον να στήσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

Τα λάθη των εκτελεστών και ο τρόπος που ενήργησαν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας κατά τη διαδρομή τους, οδήγησαν στους ανακριτές στην επιβεβαίωση πληροφοριών, αφού αυτή τη στιγμή έχουν ενώπιον της στοιχεία και μαρτυρίες που άρχισαν να ρίχνουν φως στην υπόθεση.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες και στη βάση των στοιχείων που κατέχει η Αστυνομία, ο 41χρονος φέρεται να διέμενε τους τελευταίους μήνες σε έπαυλη στη Σκαρίνου που ανήκει στον 44χρονο, ενώ υπάρχει μαρτυρία για παρουσία δεύτερου προσώπου, που περιγράφεται νεαρός, λεπτός και με μαύρα μαλλιά, που ενδεχομένως να πρόκειται για το δεύτερο πρόσωπο που επέβαινε στην μοτοσικλέτα.

Και αυτό διότι, πέραν της μαρτυρίας, κάμερες δείχνουν πως μια ημέρα πριν το φονικό και συγκεκριμένα στις 17:30, μετέβησαν στο σημείο όπου παραδόθηκε στις φλόγες το όχημα των δραστών μετά το φονικό, δύο πρόσωπα, με το ένα να επιβαίνει σε όχημα και το άλλο σε μοτοσικλέτα. Για τα δύο πρόσωπα υπάρχει περιγραφή από μάρτυρα και φαίνεται πως ο ένας είναι ο 41χρονος και ο άλλος το πρόσωπο που εξήλθε από την έπαυλη.

Δεδομένου των στοιχείων πως ο 41χρονος διέμενε στην έπαυλη τους τελευταίους μήνες και αυτή ανήκει στον 44χρονο, στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται η οικία και οι κάμερες ασφαλείας που διαθέτει, αφού σε περίπτωση που δεν έχει διαγραφεί το υλικό, τότε ενδεχομένως να αποκαλύψει περαιτέρω στοιχεία και να φέρει νέες εξελίξεις.

Από τη μια οι ανακριτές θα πρέπει να εξακριβώσουν τον χρόνο παραμονής του 41χρονου στην έπαυλη, το ρόλο που είχε ο 44χρονος και τι ακριβώς γνώριζε, αφού πληροφοριοδότης του καταλογίζει γνώση της οργάνωσης εγκλήματος, ενώ από την άλλη, ενδεχομένως να διαφανεί ποιος ή ποιοι μπαινόβγαιναν στην εν λόγω οικία. Επίσης, το οπτικό υλικό, ενδεχομένως να δώσει και την εικόνα σε ότι αφορά το αναζητούμενο πρόσωπο που περιγράφηκε και φαίνεται να είναι ο δεύτερος δράστης.

Σημειώνεται, πως κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν την διαδρομή των δραστών, δείχνουν πως οι δύο που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κατέληξαν στην συγκεκριμένη έπαυλη.

Επιπρόσθετα, ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως απουσίαζε από την οικία του μεταξύ των ημερομηνιών 27-31 Οκτωβρίου, ημερομηνίες δηλαδή που τοποθετήθηκε η μοτοσικλέτα πριν το φονικό στο σημείο του εμπρησμού και μετά τη διάπραξη της δολοφονίας, αυτός απουσίαζε με τη σύζυγο του και διέμενε σε άλλο χώρο. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του διερευνάται, όπως επίσης διερευνάται η γενικότερα εμπλοκή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέγραψαν οι κάμερες πριν και μετά τη δολοφονία Καλογερόπουλου-Το σχέδιο κινήσεων και οι διαδρομές

Η συνάντηση με Καλογερόπουλο

Πέραν του ότι με τη σύλληψη του ο 44χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ανέφερε στους ανακριτές πως γνωρίζει το θύμα και μάλιστα πως είχε συναντηθεί μαζί του δέκα ημέρες πριν την δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως στη συνάντηση βρίσκονταν άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία κατονόμασε, ενώ όπως είπε, συζητούσαν για τον τζόγο.

Οι ανακριτές, θα στρέψουν τις έρευνες και προς αυτή την κατεύθυνση, αφενός για να διαπιστωθεί ο λόγος συνάντησης τους και αφετέρου, να διερευνηθεί εάν κατά τη συζήτηση που είχε ο 44χρονος με το θύμα, προκύπτει οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με το φονικό.

Ως εκ τούτου, για κατάθεση αναμένεται να ληφθούν τα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν στη συνάντηση.

Καθοριστικής σημασίας τα τηλεπικοινωνιακά

Την ίδια ώρα, καθοριστικής σημασίας κρίνονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, τα οποία αναμένεται να εξεταστούν ενδελεχώς από τους ανακριτές, ώστε να διαπιστωθούν οι διακινήσεις τους κατά τις επίμαχες μέρες, πριν και μετά το φονικό, καθώς και με ποια πρόσωπα είχαν επικοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως σε έρευνες που διεξήχθησαν στην οικία του 44χρονου, εντοπίστηκε μεταξύ άλλων κινητό τηλέφωνο, ενώ στα σκουπίδια εντοπίστηκαν ενδύματα και πακέτα κινητής τηλεφωνίας, τα οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δικά του.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να γίνουν έρευνες και προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ενδεχομένως να μπορούν να εντοπιστούν οι πάροχοι και το σημείο αγοράς των αριθμών τηλεφώνων, αν αναγράφονται στα πακέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναντήθηκε με Καλογερόπου ο δεύτερος ύποπτος, τον εμπλέκει στον φόνο πληροφοριοδότης-Όλες οι εξελίξεις

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»