Όσα κατέγραψαν οι κάμερες πριν και μετά τη δολοφονία Καλογερόπουλου-Το σχέδιο κινήσεων και οι διαδρομές

Άκρως σημαντικά είναι τα δεκάδες κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από διάφορα σημεία και τα οποία καλύπτουν μια μεγάλη ακτίνα, καταγράφοντας καρέ καρέ την διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο εκτελεστές του Θανάση Καλογερόπουλου, που έπεσε νεκρός το πρωί της Δευτέρας στο παραλιακό μέτωπο, με την Αστυνομία, αξιολογώντας πληροφορίες, να προχωρεί στη σύλληψη δύο προσώπων, 41 και 44 ετών, με τον ένα να φέρεται ως το πρόσωπο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι δύο ύποπτοι, εκ των οποίων ο 41χρονος καταζητείτο και για υπόθεση εμπρησμού και είχε αποφυλακιστεί στις 21 Μαρτίου 2023, οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναντήθηκε με Καλογερόπου ο δεύτερος ύποπτος, τον εμπλέκει στον φόνο πληροφοριοδότης-Όλες οι εξελίξεις

Κάμερα καταγράφει την κλοπή

Εναντίον και των δύο υπόπτων, διερευνώνται έξι συνολικά αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 29 και 30 Οκτωβρίου, ενώ σε ότι αφορά το αδίκημα της κλοπής οχήματος, το αδίκημα φαίνεται να διαπράχθηκε στις 6 με 7 Οκτωβρίου. Και αυτό διότι, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και εντοπίστηκε να καίγεται λίγη ώρα αργότερα, κλάπηκε από οικία μεταξύ των ημερομηνιών 6-7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον ίδιο μήνα, διαπιστώθηκε από τις έρευνες πως είχαν κλαπεί σε πέντε περιπτώσεις πινακίδες από οχήματα mazda demio, ίδιου μοντέλου που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Καλογερόπουλου και το οποίο παρέδωσαν στις φλόγες λίγα λεπτά μετά το φονικό.

Από τις περαιτέρω έρευνες γύρω από τις περιπτώσεις κλοπών πινακίδων και εξετάζοντας κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που αφορούσε κλοπή που σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023, διαπιστώθηκε πως ο δράστης έφθασε στο σημείο με όχημα τύπου mazda demio, ενώ είχε τον ίδιο σωματότυπο με τους υπόπτους.

Άφησαν την μοτοσικλέτα μια μέρα πριν, επέστρεψαν σε έπαυλη

Ενώπιον των Αρχών βρίσκονται δεκάδες κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, στα οποία ρίχθηκε το βάρος των ανακριτών, ώστε να σχηματίζουν το παζλ της διαδρομής των εκτελεστών, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, την προηγούμενη ημέρα του φόνου, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου 2023, και γύρω στις 17:30 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία ήταν σκοτάδι, άγνωστα πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και σε μοτοσικλέτα, μετέβησαν στον αδιέξοδο χωματόδρομο που σημειώθηκε ο εμπρησμός του οχήματος μετά τον φόνο, και μετά από πάροδο μερικών λεπτών, αναχωρούν μόνο με το αυτοκίνητο.

Περαιτέρω, άλλο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δείχνει πως την συγκεκριμένη ημέρα, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου - μια μέρα πριν το φονικό - συγκεκριμένη μοτοσικλέτα που οδηγείτο από ένα άτομο και δεν υπήρχε συνεπιβάτης, και πίσω της υπήρχαν ακόμα δύο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων είναι ενοικιάσεως, να αναχωρούν από τον μοναδικό χωματόδρομο που οδηγεί στην έπαυλη, που ανήκει στον δεύτερο ύποπτο και η οποία βρίσκεται σε ύψωμα σε χωριό της Λάρνακας και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μόνο ακόμα μια κατοικία.

Μετά από 25 λεπτά, μοτοσικλέτα και όχημα εισέρχονται στον χωματόδρομο που καταλήγει στο σημείο του εμπρησμού και να αναχωρεί μόνο το αυτοκίνητο.

Όπως προκύπτει, είχε αφεθεί στο συγκεκριμένο σημείο η μοτοσικλέτα με την οποία θα διέφευγαν οι δράστες του φονικού και αφού προηγουμένως θα έκαιγαν το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Σε ότι αφορά το δεύτερο όχημα που ακολουθούσε έφυγε από το σημείο που βρίσκεται η έπαυλη, από τις περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως οδηγείτο από ένοικο της δεύτερης οικίας.

Η διαδρομή μετά το φονικό μέσα από τα CCTV

Εξετάζοντας ενδελεχώς τις κάμερες ασφαλείας, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό που δείχνει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο εκτελεστές μετά τη διάπραξη του φόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα των δραστών καταγράφεται από αρκετά κλειστά κυκλώματα να εγκαταλείπει τη σκηνή και να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το σημείο βόρεια του αυτοκινητόδρομου στη Γερμασόγεια όπου λίγα λεπτά αργότερα το παρέδωσαν στις φλόγες.

Αμέσως μετά τον εμπρησμό, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού συγκεκριμένου τύπου, στην οποία επιβαίνουν δυο πρόσωπα, εγκαταλείπει το αδιέξοδο χωματόδρομο που έγινε εμπρησμός. Ο οδηγός είναι ψηλός και αρκετά εύσωμος, φέρει καπέλο τύπου τζόκεϊ και διακρίνεται η μεγάλη άσπρη γενειάδα του, η οποία είναι πολύ χαρακτηριστική, ενώ ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας, φέρει καρναβαλίστικη μάσκα σιλικόνης που καλύπτει όλο το κεφάλι και φαίνεται να είναι λεπτός.

Η ίδια μοτοσικλέτα με τα ίδια άτομα καταγράφεται από δεύτερη κάμερα στον κυκλικό κόμβο Γεραμασόγειας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον εμπρησμό να εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο και να κατευθύνεται ανατολικά.

Γύρω στις 09:00, δηλαδή τριάντα λεπτά μετά το φόνο του Καλογερόπουλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια μοτοσικλέτα με τους ίδιους επιβαίνοντες, φαίνεται να προσεγγίζει τον κυκλικό κόμβο Ζυγίου στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λάρνακας, να κάνει επαναστροφή και να κατευθύνεται δυτικά. Σημειώνεται, πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, στον κυκλικό κόμβο Ζυγίου υπήρχε σταθμευμένο περιπολικό της Αστυνομίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια μοτοσικλέτα με τους ίδιους επιβαίνοντες, καταγράφεται από αρκετές κάμερες, εντός του χωριού Ζυγίου να κατευθύνεται ανατολικά και πάλι προς Λάρνακα.

Ο οδηγός φαίνεται πλέον να καλύπτει το πρόσωπο του με ρούχο, ενδεχομένως γιατί έχασε το καπέλο που φορούσε στη διαδρομή, πιθανόν με λαιμουδιέρα, ωστόσο φαίνεται είναι φαλακρός στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του.

Οι κάμερες δείχνουν να καταλήγουν σε έπαυλη

Ακολουθώντας την πορεία των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, οι ανακριτές εξέτασαν άλλα CCTV, από τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του REPORTER, φαίνεται η μοτοσικλέτα, με τα ίδια άτομα, να κατευθύνονται και να εισέρχονται σε χωματόδρομο που καταλήγει σε απόμερη έπαυλη που ανήκει στον δεύτερο ύποπτο, 44 ετών, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Σημειώνεται, πως από τα όσα καταγράφουν οι κάμερες, όπως αυτά αναφέρθηκαν πιο πάνω, προκύπτει πως τόσο η μοτοσικλέτα, όσο και τα πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτή, είναι τα ίδια, τα οποία έφεραν τα ίδια ρούχα, που δεν συνάδουν με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, και είχαν με τον τρόπο που αναφέρθηκε καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Έδωσαν τον 41χρονο, ξυρίστηκε για να μην τον αναγνωρίσουν

Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, ενώπιον των Αρχών άρχισαν να φτάνουν διάφορες πληροφορίες, ενώ υπήρξε αναφορά πως ο οδηγός της μοτοσικλέτας ενδεχομένως να είναι ο 41χρονος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε πως έχει στην κατοχή του μοτοσικλέτα του ίδιου τύπου και χρώματος με αυτή που δημοσιεύτηκε, πως μετακόμισε πρόσφατα σε έπαυλη σε χωριό της Λάρνακας και πως λίγο πριν το μεσημέρι της ημέρας που διαπράχθηκε ο φόνος, θεάθηκε στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, λήφθηκε νέα πληροφορία που ήθελε τον 41χρονο να βρίσκεται στην οικία του στην Πάφο και πως αυτός ξυρίστηκε, ώστε να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, προκειμένου να μην ομοιάζει με το πρόσωπο που απεικονίζεται στη φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Αστυνομία.

Ακολούθησε επιχείρηση, όπου ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε πως είχε ξυριστεί, ενώ σε έρευνα στην οικία του, εντοπίστηκαν στον νιπτήρα ξυρισμένες τρίχες.

Η συνάντηση με Καλογερόπουλο και το άλλοθι

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του δεύτερου υπόπτου, ενώπιον των Αρχών, όπως αναφέρθηκε και στο Δικαστήριο, υπάρχει πληροφορία πως φιλοξενούσε τον 41χρονο τους τελευταίους δύο μήνες και πως ο ίδιος γνώριζε πως ο 41χρονος σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια κατά του θύματος. Επίσης, σύμφωνα με τον ανακριτή, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ο 41χρονος βρισκόταν στην κατοικία του 44χρονου κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο ως ένοικος.

Από έρευνες που διεξήχθησαν στην οικία του 44χρονου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ενδύματα, κινητό τηλέφωνο, δύο τηλεσκοπικοί φακοί και αρκετά καπέλα τύπου τζόκεϊ, όπως αυτό που φαίνεται να φορούσε ο οδηγός της μοτοσικλέτας.

Επίσης, εντοπίστηκε αριθμός πακέτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων, δύο καταγραφικά κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ στα σκουπίδια εντοπίστηκαν ενδύματα και πακέτα κινητής τηλεφωνίας, τα οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δικά του.

Παράλληλα, ο 44χρονος ανέφερε πως γνώριζε το θύμα και πως είχε συναντηθεί μαζί του δέκα ημέρες πριν το φονικό, ενώ κατά τη συνάντηση βρισκόντουσαν άλλα δύο πρόσωπα τα οποία κατονόμασε.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως μεταξύ των ημερομηνιών 27-31 Οκτωβρίου, ημερομηνίες δηλαδή που τοποθετήθηκε η μοτοσικλέτα και έγινε ο φόνος, αυτός απουσίαζε με τη σύζυγο του και διέμενε σε άλλο χώρο.

Ο 44χρονος αναμένεται να δώσει κατάθεση, πράγμα το οποίο δεν έγινε πριν την προσωποκράτηση του, αφού ζήτησε χρόνο να ξεκουραστεί προτού απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών, ωστόσο σε πρώτη φάση, είχε αρνηθεί την ανάμιξη του στα όσα του καταλογίζονται.

Αρνείται να απαντήσει επί του παρόντος ο 41χρονος

Σε ότι αφορά τον 41χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που του υποβλήθηκε από τους ανακριτές.

Ωστόσο, αναμένεται να περάσει από νέα ανάκριση, ενώ η Αστυνομία αναμένεται να εκδώσει διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να αναζητείται ένα πρόσωπο, το οποίο επέβαινε στη μοτοσικλέτα, ενώ υπάρχει περιγραφή, πως πρόκειται για νεαρό, λεπτό και με μαύρα μαλλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφυλακίστηκε πριν μερικούς μήνες ο εκ των υπόπτων για Καλογερόπουλο-Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»