Έρχεται το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Τι θα περιλαμβάνει

To δωδέκατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει η Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε το Σάββατο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

 «Οι νέες κυρώσεις θα περιλαμβάνουν έως και 100 νέα πρόσωπα, νέες απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών, ενέργειες για την ενίσχυση του ανώτατου ορίου τιμής του πετρελαίου και σκληρά μέτρα σε εταιρείες τρίτων χωρών που παρακάμπτουν τις κυρώσεις», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης, επισήμανε ότι η πίεση κατά της Ρωσίας θα συνεχιστεί.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η Ουκρανία προχωρά σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος «πλήρους κλίμακας».

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλη την τεχνική και πολιτική υποστήριξη που χρειάζεστε. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορείτε να επιτύχετε τον φιλόδοξο στόχο σας: Δηλαδή να ληφθεί ήδη φέτος η ιστορική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», ανέφερε. Τόνισε τέλος ότι «ο στόχος είναι πραγματικά εφικτός».

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως