Ένταση κατά την αποχώρηση των υπόπτων από το Δικαστήριο-Ξέσπασμα από φίλους του Καλογερόπουλου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οι δύο ύποπτοι, 41 και 44 ετών, που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός το πρωί της Δευτέρας στο παραλιακό μέτωπο, όταν οι εκτελεστές του έστησαν καρτέρι και τον ανέμενα να πάει κολύμπι ή περπάτημα, όπως συνήθιζε κάθε μέρα.

Οι Αρχές αρχικά προχώρησαν στη σύλληψη του 41χρονου, που όπως αναφέρουν ομοιάζει με τον οδηγό της μοτοσικλέτας που επέβαιναν οι εκτελεστές και δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ εναντίον του, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες και στοιχεία τα οποία διερευνώνται. Ο 41χρονος είναι γνωστό πρόσωπο στις Αρχές, τις οποίες απασχόλησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπρησμό που σημειώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν στη Λάρνακα. Ο ύποπτος αποφυλακίστηκε στις 21 Μαρτίου 2023, αφού εξέτισε ποινή για την υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων, καθώς και για υπόθεση κλοπή σφαιρών στη Λεμεσό.

Στη συνέχεια οι ανακριτές προχώρησαν στη σύλληψη του 44χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέφερε καταφύγιο στον 41χρονο, ενώ συνδέεται και με την μοτοσικλέτα που αναζητούν οι Αρχές.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, ζητά από το Δικαστήριο την οκταήμερη κράτηση των υπόπτων, με την διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Live η ακροαματική διαδικασία-Το κείμενο ανανεώνεται

-Αρχίζει η ακροαματική διαδικασία, υπό τον κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο Δικαστήριο βρέθηκαν και φίλοι του θύματος, ωστόσο του απαγορεύτηκε να εισέλθουν εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου.

-Ο 41χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, ενώ τον 44χρονο εκπροσωπεί ο νομικός Ανδρέας Γιαλελής.

-Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι φόνου εκ προμελέτης, κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμού και κλοπή οχήματος.

-Ο 44χρονος δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για κράτηση του

-Ο δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου ρωτά τον ανακριτή, Κώστα Μιχαήλ, εάν η εμπλοκή του πελάτη του είναι στο ότι φιλοξένησε τον 41χρονος, με τον ανακριτή να απαντά πως «είναι και πολλά άλλα πράγματα που αναφέρονται στον όρκο. Φιλοξενήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό».

-Δικηγόρος: Ποια στοιχεία έχετε ότι φιλοξενήθηκε; Έχει στοιχεία πως φιλοξενήθηκε;

Ανακριτής: Ο δεύτερος ύποπτος δεν δίνει κατάθεση. Υπάρχει πληροφορία πως φιλοξενήθηκε για δύο μήνες. Υπάρχει μαρτυρία από πρόσωπο που τον είδε να μένει εκεί τον Σεπτέμβριο. Επίσης υπάρχει μαρτυρία ότι δύο μέρες πριν το φόνο ο πρώτος ύποπτος διακινήθηκε στην οικία του δεύτερου υπόπτου. Υπάρχει κλειστό κύκλωμα που δείχνει να φεύγει από τη σκηνή του φόνου και να μεταβαίνει στην οικία του δεύτερου.

δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου ζήτησε διάλειμμα, ώστε να δείξει βίντεο στον δικαστή και στην αστυνομία. Ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του, λέγοντας πως δεν επιθυμεί να το δει.

-Ανακριτής: Από την ημέρα διάπραξης του φόνου, οι πληροφορίες είναι δεκάδες. Υπάρχει πληροφορία από γνωστό στην Αστυνομία ο οποίος είναι έμπιστος, που είπε πως το δεύτερο πρόσωπο γνώριζε για το φόνο. Στο παρόν στάδιο ο πληροφοριοδότης δεν το δίνει γραπτώς και καταβάλλεται προσπάθεια να ληφθεί και γραπτώς.

δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου, ρώτησε για πληροφορίες από γείτονα του. Ο ανακριτής ανέφερε πως «έχει διερευνηθεί και έχει διαπιστωθεί ότι οι γείτονες του δεύτερου υπόπτου δεν έχουν καμία σχέση. Έδωσαν πληροφορίες για μοτοσικλέτα και όχημα από την έπαυλη του υπόπτου».

ανακριτής ανέφερε πως «η Αστυνομία μίλησε με πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις σχετικά με τον υπόκοσμο. Μιλήσαμε με πολλούς αλλά έχουμε και άλλους που θα κληθούν. Απομένουν δεκάδες καταθέσεις».

Εισαγγελία ανέφερε πως πληρούνται οι προϋποθέσεις για κράτηση των υπόπτων, αναφέροντας παράλληλα πως σε περίπτωση απόλυσης τους, θα επηρεαστεί το ανακριτικό έργο. «Θέση μας ότι είναι εύλογος ο χρόνος και το αίτημα της Αστυνομίας», ανέφερε η δικηγόρος της Δημοκρατίας.

-Δικηγόρος: Είχαμε πρόσφατα υπόθεση που όταν το κλειστό κύκλωμα έδειχνε αλλά δεν ενέκρινε το Δικαστήριο τις μέρες που ζητούσε η Αστυνομία. Το δέκα ή 99 καταθέσεις, δείχνει πως δεν υπάρχει κατεύθυνση. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που είναι μόνο πληροφορίες και δεν υπάρχει μαρτυρία σύνδεσης, δεν είμαστε εδώ να πιθανολογεί το Δικαστήριο και η Αστυνομία. Με ενοχλεί να ακούω ότι ο πελάτης μου θα είναι μέσα για οκτώ ημέρες επειδή υπολείπονται δέκα ή 99 καταθέσεις (σ.σ είχε αναφερθεί από τον αστυνομικό όταν ρωτήθηκε στο πόσες καταθέσεις υπολείπονται)
-Δικαστής: Με βάση την ενώπιον μου μαρτυρία είμαι ικανοποιημένος στον αναγκαίο βαθμό, ως προς την εύλογη υπόνοια της διάπραξης των αδικημάτων.

-Δικαστής: Αναφέρομαι στα ανευρεθέντα στην οικία του δεύτερου υπόπτου και στα σκουπίδια όπου ανευρέθηκαν πακέτα κινητής τηλεφωνίας, καταγράφηκαν κλειστά κυκλώματα σε συνδιασμό με την απάντηση ότι δεν του ανήκουν. Μάλιστα, είπε σε αστυνομικό ότι γνωρίζει το θύμα, συναντήθηκε μαζί του πριν δέκα ημέρες στη Λευεμσό και μίλησαν για τον τζόγο.

-Εγκρίθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης τους, με το Δικαστήριο να αναφέρει πως είναι δικαιολογημένη η κράτηση τους για οκτώ ημέρες.

-Επίσης αναφέρθηκε πως αναζητούνται τεκμήρια, όπως η μοτοσικλέτα και οι κλεμμένες πινακίδες, κινητά τηλέφωνα, πυροβόλα όπλα και φυσίγγια. Επιπρόσθετα, προγραμματίζονται τέσσερις έρευνες σε συγκεκριμένους τόπους.

-Κατά την αποχώρηση των υπόπτων σημειώθηκε ένταση, καθώς φίλοι του θύματος, ξέσπασαν κατά των υπόπτων.

Δειτε Επισης

Τροχαίο με δύο οχήματα στα φώτα του Καλησπέρα (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο σινεμά στη Λεμεσό-Κατέρρευσε η στέγη
Europol: Υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταναστευτικό
Ποινές φυλάκισης σε 27χρονο και 35χρονο για εμπόριο ναρκωτικών
M. Χαρτσιώτης: Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών η αύξηση μέτρων σε γραμμή αντιπαράθεσης
Προτείνει τη συμπερίληψη Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στην υποχρέωση για Πόθεν Έσχες η Επ. Θεσμών
Δριμύ κατηγορώ στη Θεσμών για μη δίωξη Κατσουνωτού-«Ανησυχούμε πού πάει η κατάσταση με την Εισαγγελία»
Οικολόγοι για το νέο «όχι» Νομικής Υπηρεσίας σε δίωξη Κατσουνωτού-«Εκ των έσσω υπόσκαψη και διάβρωση»
Απόρριψη έφεσης κατά περικοπών επιδομάτων το 2014 από Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση