Ένοπλος κρατάει όμηρο το παιδί του στο αεροδρόμιο του Αμβούργου-Διαπραγματεύσεις για να παραδοθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός λόγω της εισβολής ενόπλου με αυτοκίνητο στην πίστα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, το αυτοκίνητο έσπασε την μπάρα στην πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, με τον ένοπλο να πυροβολεί στον αέρα και να πετάει δύο μολότοφ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν τραυματίστηκε.

67306213_1004

Όπως αναφέρει η Bild ο άγνωστος οδηγούσε μπροστά από τον τερματικό σταθμό 1 με ένα Audi χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Αρχικά έφυγε με ταχύτητα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο έσπασε το φράγμα ασφαλείας στη βόρεια πύλη και κατευθύνθηκε προς τα αεροπλάνα.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν δήλωσε στη BILD: «Το αεροπλάνο αυτό ήταν γεμάτο από επιβάτες, αλλά έχει πλέον εκκενωθεί και καθαριστεί. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους ξένους».

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε, ενώ ο ένοπλος ακινητοποίησε το όχημα κοντά σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY). Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κρατά όμηρο στο αυτοκίνητο τη 4χρονη κόρη του. Η μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας απαγωγή του παιδιού.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο ένοπλος είναι 35χρονος, τουρκικής καταγωγής, από την Κάτω Σαξονία. Φέρεται να είχε διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού σχετικά με την επιμέλεια και το απόγευμα του Σαββάτου απήγαγε το κοριτσάκι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, με 3.200 επιβάτες από τους τερματικούς σταθμούς και τα αεροσκάφη να απομακρύνονται και να μεταφέρονται μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Η εναέρια κυκλοφορία στο Αμβούργο έχει διακοπεί εντελώς. Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ το αεροδρόμιο είναι ακόμα αποκλεισμένο σε μεγάλη βαθμό και δεν είναι προσβάσιμο. Ήδη έχουν ακυρωθεί μεμονωμένες πρωινές πτήσεις.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Μέσω TikTok σε τρεις μήνες ριζοσπαστικοποιήθηκε ο Σύρος που σκότωσε 14χρονο στην Αυστρία
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι «θα σεβαστεί» το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τραμπ λίγο από πριν τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε πλημμύρες στις ΗΠΑ-Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Η Ουκρανία δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ρωσίας αν δεν συμμετέχει
Με πολυμικροβιακή λοίμωξη νοσηλεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος-Άλλαξε η θεραπεία του
Άτυπη συζήτηση για γεωπολιτικές εξελίξεις μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της ΕΕ στις Βρυξέλλες
Συζήτησαν για έκδοση του Μπαρίς Μπογιούν Ιταλοί και Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη
Εκτιμήσεις για «Νέα Γιάλτα« μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το Ουκρανικό-«Ανησυχία σε Ε.Ε. και βαλκανικές χώρες»
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως σκότωσαν τζιχαντιστή ηγέτη στη Συρία