Δείξε μου τον καναπέ σου, να σου πω ποιος είσαι

Θα μπορούσε άραγε ένας και μόνο καναπές να αποκαλύψει στοιχεία του χαρακτήρα μας και ποια στάση ζωής ακολουθούμε γενικότερα; Κάποιοι από εσάς στο άκουσμα αυτής της ερώτησης, ίσως να χαμογελάτε και να έχετε ήδη απαντήσει ... “μπα”.

Για σκεφτείτε το όμως ξανά. Θυμηθείτε τις σκέψεις που κάνατε όταν βρεθήκατε μπροστά από ένα showroom επίπλων, έτοιμοι να παραγγείλετε τον ιδανικό καναπέ για εσάς. Ποια κριτήρια είχατε θέσει, ποιο ήταν το κύριο ζητούμενο και ποιος τελικά καναπές, σας έκλεψε την καρδιά.

Για να λέμε φυσικά και το σωστό, για να μπορείς να εντοπίσεις αυτό που πραγματικά θα σε ικανοποιήσει, θα πρέπει πρώτα να έχεις μπροστά σου και εκείνες τις επιλογές που αξίζουν, από πλευράς ποιότητας, στυλ, επιλογών, και ασφαλώς τιμής. Κάπως έτσι με έβγαλε και εμένα ο δρόμος στην ΙΚΕΑ, όταν αποφάσιζα να προβώ σε αυτή τη σημαντική αγορά.

Ας μιλήσουμε όμως με απτά παραδείγματα που καταδεικνύουν και του λόγου το αληθές.

KIVIK

Για εμένα για παράδειγμα που όπως και να το κάνουμε είμαι ο τύπος ο οποίος μπορεί να χαλαρώνει μια χαρά και μόνος, αλλά ταυτόχρονα περνάει εξίσου καλά και όταν είναι περιτριγυρισμένος από φίλους διασκεδάζοντας, έπρεπε ο καναπές να πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αφού ρώτησα, έψαξα, προβληματίστηκα, πήγα στην ΙΚΕΑ και περιηγήθηκα στους τεράστιους εκθεσιακούς της χώρους, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου. Ένας καναπές μεγάλος όπως και η παρέα μου, στιβαρός για να αντέχει τις απότομες από τα γέλια μας κινήσεις και φυσικά ανθεκτικός από την πολλή τριβή για εκείνες τις ώρες που θα επιλέγω την απομόνωση και θα χαλαρώνω ευτυχισμένος.

2

VIMLE

Mη μου πείτε. Όλοι έχουμε έναν άνθρωπο στον περίγυρό μας που κάθε τρεις και λίγο κάνει παρέλαση με τα έπιπλα του σπιτιού του. Σήμερα εκεί, αύριο εδώ, μεθαύριο απ’ την άλλη, φτάνει να μην είναι τίποτα στατικό, αρκεί να κάνει πέρα τη μονοτονία.

Για τα άτομα αυτά της ζωής σας, μια βόλτα στην ΙΚΕΑ είναι αρκετή για να τα μαγέψει ο καναπές VIMLE. Είναι αυτός ο καναπές που μπορεί να κόβει βόλτες με ευκολία στο σπίτι, να παρελαύνει με χάρη και να ταιριάζει γάντι σε όποιο σημείο του σπιτιού και αν σταθεύσει. Και όλα αυτά χάρη στο σύστημα που διαθέτει με διάφορα τμήματα τα οποία μπορούν να συνδυαστούν άψογα, όπως επιθυμούμε σε μια σύνθεση που να ταιριάζει σε εμάς και το σπίτι μας.

3

SÖDERHAMN

Αυτός πάλι ο καναπές κόβει το νήμα του στιλ. Ποιος είπε φυσικά πως αυτό του αποστερεί τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που επιβάλλεται να έχει ένα καναπές, όπως για παράδειγμα, το να είναι αναπαυτικός.

Είναι γι’ αυτό που ο SÖDERHAMN πάει κόντρα σε όσα εσφαλμένα ενδεχομένως να ίσχυαν παλαιότερα. Ότι δηλαδή ένας καναπές που τον χαίρεσαι για την ομορφιά του δεν είναι και ότι ποιο αναπαυτικό μπορείς να απολαμβάνεις.

Για εσένα λοιπόν που αναζητάς αυτον τον συνδυασμό του αναπαυτικού μαζί με το στιλ για μοναδικές στιγμές για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, πέτυχες διάνα. Ο SÖDERHAMN σε περιμένει να απολαύσεις τα βαθιά και αναπαυτικά καθίσματά του, κάνοντας ταυτόχρονα μαθήματα στιλ στους επισκέπτες σου.

4

GLOSTAD

Αν η λέξη ευελιξία σου θυμίζει κάτι από εσένα, τότε κτύπησες φλέβα. Πέτυχες αυτό ακριβώς που ταιριάζει στην περίπτωση σου στο κεφάλαιο καναπές. Διότι ο GLOSTAD είναι ελαφρύς, μεταφέρεται εύκολα και έχει το λεγόμενο international modern που δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε δικαιώσει ως επιλογή. Ιδιαίτερα αν είσαι από εκείνους που τους αρέσει να αλλάζουν σπίτια ή δώματια.

Και να’ σαι βέβαιος, ότι αυτός ο καναπές θα σε σώσει εκείνες τις στιγμές που θα χρειαστείς περισσότερο χώρο και χρόνο μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σου.

5

LINANAS

Αν είναι κάποιος πρακτικός και την ίδια στιγμή θέλει να συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την άνεση, τότε ας κάνει μια βόλτα στην ΙΚΕΑ και να αναζητήσει το έτερο σε καναπέ ήμισή του. Διότι οι άνθρωποι της ΙΚΕΑ του έχουν έτοιμη τη συγκεκριμένη λύση. Ονομάζεται LINANAS και ομολογουμένως κάνει εντύπωση για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει το τρίπτυχο ομορφιά – στιλ – άνεση.

6

VISKAFORS

Είναι και αυτοί οι τύποι, οι πιο κλασικοί, τους οποίους η ΙΚΕΑ δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει και να παραγκωνίσει, καθώς διαθέτει το απόλυτο κομμάτι που μιλάει από μόνο του στο σαλόνι. Ο VISKAFORS είναι ένας μοναδικός καναπές που προσδίδει πιο αναβαθμισμένη κλασική εμφάνιση, αλλά και που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τη διαφορά σε ένα μοντέρνο σπίτι, ανεβάζοντάς τον πήχη του στιλ ακόμα πιο πάνω.

7

Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω που είμαστε πεπεισμένοι πως όποιο και αν είναι το προφίλ μας, όποιος και αν είναι ο χαρακτήρας μας και το στιλ μας, μόνο στην ΙΚΕΑ θα βρούμε εκείνο που μας ταιριάζει πραγματικά και σε καναπέ.

Τώρα που διάβασες το άρθρο αυτό, πες αλήθεια... δεν μπαίνεις στη διαδικασία να

σκέφτεσαι ποιο στιλ καναπέ ταιριάζει στους ανθρώπους της ζωής σου;

Για περισσότερες ιδέες μπες στην ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ.

Δειτε Επισης

Μόνο η ΙΚΕΑ μας κάνει να νιώθουμε σπίτι μας... σαν στο σπίτι μας
Η ανανέωση του εξωτερικού μας χώρου ξεκινάει από την ΙΚΕΑ