Πυρά Ισραήλ σε Ερντογάν-«Τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς»

Η πρώτη ισραηλινή αντίδραση για τα σφοδρά πυρά Ερντογάν και την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να επιστρέψει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς το Ισραηλινό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πρόκειται για «άλλο ένα βήμα του προέδρου της Τουρκίας, που τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν, κατέσφαξαν και εκτέλεσαν πάνω από 1.400 ανθρώπους και απήγαγαν 240 στη Γάζα, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λιορ Χαγίτ στο X.

«Επιπλέον, οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινους προστάτες, εμποδίζοντάς τον να περάσει σε ασφαλείς περιοχές και κλέβοντάς του καύσιμα, τρόφιμα και πόσιμο νερό. Η Χαμάς είναι ο πραγματικός εχθρός του παλαιστινιακού λαού, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Πηγή: cnn

Δειτε Επισης

Χαμόγελα στη συνάντηση Πούτιν και Γουίτκοφ-«Ήταν εποικοδομητική, προσέγγιση απόψεων Ρωσίας και ΗΠΑ»
Ολοκληρώθηκε η προσέλευση των πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Το FBI συνέλαβε δικαστή για «παρεμπόδιση» σύλληψης μετανάστη
Συναγερμός στη Νέα Υόρκη -Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό, σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Πούλησε το μωρό της για 2.000 ευρώ 37χρονη στην Ισπανία-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί