Φωτογραφίες της Μαντλίν τα... τρόπαια του παιδόφιλου-Πιθανόν θαμμένες σε υπόγειο

Ο κύριος ύποπτος για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν μπορεί να τράβηξε φωτογραφίες του χαμένου μικρού παιδιού και να τις έθαψε σε ένα υπόγειο καταφύγιο, πιστεύει η αστυνομία.

Ο καταδικασμένος παιδόφιλος Κρίστιαν Μρούκνερ φέρεται να έχει πάρει «τρόπαια» από τα θύματά του στο παρελθόν.

Τον Μάιο, η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα σε μια τεχνητή δεξαμενή στο Αλγκάρβε, κοντά στην πόλη Σίλβες, στην οποία σύχναζε ο Μπρούκνερ με την ελπίδα να βρει στοιχεία που θα τους έφερναν πιο κοντά στην εύρεση της Μαντλίν.

Μια ανώνυμη πηγή είπε στη Sun ότι οι αρχές γνωρίζουν πως ο ύποπτος είχε θαμμένους φορείς δεδομένων όπως σκληρούς δίσκους και USB sticks σε οποιοδήποτε από τα μέρη όπου έμεινε, και πως οι έρευνες στη λίμνη θα αποκάλυπταν μυστικά, καθώς πιστευουν ότι διατηρούσε αντίγραφα ως «τρόπαια».

Η μικρή Μανλτίν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της το απόγευμα της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία τριών ετών. Η αστυνομία ερεύνησε την τοποθεσία κοντά στο Silves που ο Μπρούκνερ φέρεται να αποκάλεσε τον «μικρό του παράδεισο» τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τη Sun, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση να επικοινωνήσει με τον Μπρούκνερ το 2013 για το πού βρισκόταν το 2007 μπορεί να του έδωσε χρόνο να καταστρέψει τα στοιχεία.

Ωστόσο, ο γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος ηγείται της υπόθεσης, επιβεβαίωσε αργότερα ότι ένας «αριθμός αντικειμένων» κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ήταν η πρώτη μεγάλη επιχείρηση αυτού του είδους από τον Ιούνιο του 2014, όταν η βρετανική αστυνομία έλαβε άδεια να σκάψει στην Πράια ντα Λουζ χρησιμοποιώντας σκύλους ανιχνευτές εκπαιδευμένους στην ανίχνευση πτωμάτων και ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος.

Ο πορτογαλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SIC ανέφερε ότι η γερμανική αστυνομία ζήτησε άδεια για να ερευνήσει το φράγμα σε επίσημο δικαστικό αίτημα προς την Πορτογαλία αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν «περιοχή ενδιαφέροντος».

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Olive Press , ο 46χρονος Μπρούκνερ είναι πλέον πιθανό να εμφανιστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπράουνσβαϊγκ για τη συμμετοχή του σε πολλαπλά - χωριστά - εγκλήματα.

Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει πάνω από ένα μήνα, δεν αποκλείεται να τον στείλει ισόβια πίσω από τα κάγκελα.

Ο Μπρούκνερ κατονομάστηκε επίσημα ως ύποπτος τον Απρίλιο του 2022, αφού το κίτρινο και άσπρο τροχόσπιτο VW T3 Westfalia φέρεται να εντοπίστηκε κοντά στο θέρετρο στην Πορτογαλία, όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο ύποπτος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο Γερμανοί εισαγγελείς λένε ότι τα αρχεία καταγραφής τηλεφώνων δείχνουν ότι έλαβε κλήση στις 3 Μαΐου 2007 κοντά στο Ocean Club.

Δειτε Επισης

Οι ημέρες φρίκης για γυναίκα όμηρο της Χαμάς-«Δεν μίλησαν, απλώς με άρπαξαν»
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία
Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας
Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδικάζει την έφοδο κατά κουρδικών ΜΜΕ σε Βέλγιο και Τουρκία
Αυτή είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes
Τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα
Ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία-Ζημιές σε τέσσερα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»