Ένοχοι πέντε έφηβοι για τη δολοφονία οδηγού ταξί στη Σουηδία-Ανήλικη τον είχε κατηγορήσει για βιασμό

Τέσσερα αδέλφια που είναι στην εφηβεία και ένα 15χρονο κορίτσι καταδικάστηκαν από δικαστήριο στη Σουηδία για τη δολοφονία ενός άνδρα τον οποίο η κοπέλα είχε κατηγορήσει για βιασμό.

Το θύμα ήταν ένας οδηγός ταξί που βρέθηκε τον Μάρτιο απαγχονισμένος σε φυσικό καταφύγιο στην κεντρική Σουηδία.

Δικαστήριο στην Ουψάλα διαπίστωσε ότι, λόγω των προηγούμενων καταγγελιών που αφορούσαν το κορίτσι, ο οδηγός είχε παρασυρθεί εκεί με την υπόσχεση για σεξ. Οι δράστες φαίνεται ότι τον ακινητοποίησαν και τον σκότωσαν.

Το πτώμα βρέθηκε μια εβδομάδα αργότερα κρεμασμένο από δέντρο. Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι του προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον θάνατο ως αυτοκτονία.

Ο μεγαλύτερος αδελφός, που τότε ήταν 18 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι -όλοι ανήλικοι κατά τη δολόφονία- καταδικάστηκαν σε τρία έως τέσσερα χρόνια εγκλεισμού σε ίδρυμα για νεαρούς παραβάτες.

Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια κρίθηκαν ένοχα για φόνο. Για το κορίτσι και τον φίλο της, που ήταν 15 ετών, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος και έτσι καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία.

Παρόλο που όλοι οι πέντε έφηβοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, το δικαστήριο τους καταδίκασε βάσει έμμεσων στοιχείων που προέβαλαν οι εισαγγελείς, αναφέρει το BBC.

Η εισαγγελία παρουσίασε τα μηνύματα μεταξύ των εφήβων ως απόδειξη σχεδίου δολοφονίας.

Στις 20 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες πριν από την εξαφάνιση του θύματος, η κοπέλα έγραψε σε μια φίλη της: «Τα αδέρφια του θα συναντήσουν τον βιαστή μου». Ένας από τους αδελφούς έγραψε: «Πρέπει να το κάνουμε την Παρασκευή [την ημέρα της δολοφονίας]», και αδελφός του απάντησε: «ΟΚ».

Μετά τη δολοφονία, ένας από τους αδελφούς χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να μεταφέρει χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η κοπέλα αρνήθηκε ότι γνώριζε ότι τα αδέλφια σκόπευαν να σκοτώσουν τον άνδρα, λέγοντας ότι πίστευε ότι απλώς θα τον ξυλοκοπούσαν.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Ένα ερειπωμένο σπίτι στο επίκεντρο ερευνών στην Πορτογαλία
Τέλος στην πολιτική των μόνο δύο παιδιών ανά οικογένεια στο Βιετνάμ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Χωρίς συμφωνία ακόμη για τη Μονή Σινά-Διαβεβαιώσεις από την Αίγυπτο
Απαγωγές crypto-επιχειρηματιών στη Γαλλία-Συνελήφθη στο Μαρόκο 24χρονος ως ύποπτος
Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Πούτιν-«Η Μόσχα θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας»
Ο μικρός αδελφός της Μαντλίν Μακάν προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2028-Έρευνες για την εξαφάνισή της
Αγγίζουν τις 1.400.000 οι απώλειες στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας
Νέο κύμα συλλήψεων Δημάρχων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία
Ο Πούτιν απορρίπτει συνομιλίες με Ζελένσκι-«Ζητούν ειρήνη ενώ χτυπούν αμάχους»