BINTEO: Εβδομηντάχρονη γέννησε δίδυμα-Είναι η γηραιότερη μητέρα στην αφρικανική ήπειρο, την έλεγαν καταραμένη

Μια Ουγκαντέζα 70 ετών γέννησε δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση, ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα», όπως το χαρακτήρισε ο γιατρός της.

«Είναι εκπληκτικό να γεννήσει δίδυμα» μια μητέρα ηλικίας 70 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Έντουαρντ Ταμάλε Σάλι, οποίος παρακολουθούσε τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό που έγινε με καισαρική την Τετάρτη.

Η μητέρα, η Σαφίνα Ναμουκουάγια, είπε ότι η γέννηση των μωρών της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ήταν «ένα θαύμα». Μητέρα και βρέφη είναι σε καλή κατάσταση αλλά παραμένουν για παρακολούθηση σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Καμπάλα, εξήγησε ο Έντουαρντ Ταμάλε Σάλι. Η Σαφίνα Ναμουκουάγια ζει στη Μασάκα, μια αγροτική περιοχή σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας.

Πριν από τρία χρόνια η 70χρονη, η γηραιότερη μητέρα στην αφρικανική ήπειρο, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, μια κόρη, αφού προηγουμένως την είχαν χαρακτηρίσει «καταραμένη» επειδή δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει παιδιά νωρίτερα.

Με τον πρώτο σύζυγό της, που πέθανε το 1992, η Σαφίνα δεν έκανε παιδιά. Ο σημερινός σύντροφός της, τον οποίο γνώρισε το 1996, δεν πήγε να τη δει στο μαιευτήριο, προς μεγάλη της απογοήτευση. «Ίσως δεν είναι ικανοποιημένος που γέννησα δίδυμα (…) γιατί φοβάται τις ευθύνες», είπε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Ένα ερειπωμένο σπίτι στο επίκεντρο ερευνών στην Πορτογαλία
Τέλος στην πολιτική των μόνο δύο παιδιών ανά οικογένεια στο Βιετνάμ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Χωρίς συμφωνία ακόμη για τη Μονή Σινά-Διαβεβαιώσεις από την Αίγυπτο
Απαγωγές crypto-επιχειρηματιών στη Γαλλία-Συνελήφθη στο Μαρόκο 24χρονος ως ύποπτος
Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Πούτιν-«Η Μόσχα θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας»
Ο μικρός αδελφός της Μαντλίν Μακάν προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2028-Έρευνες για την εξαφάνισή της
Αγγίζουν τις 1.400.000 οι απώλειες στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας
Νέο κύμα συλλήψεων Δημάρχων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία
Ο Πούτιν απορρίπτει συνομιλίες με Ζελένσκι-«Ζητούν ειρήνη ενώ χτυπούν αμάχους»