Το άσπρο μαύρο κάνουν οι Τούρκοι-Κατηγορεί για... fake news την ε/κ πλευρά ο «υπεξ»

Για ψευδείς, ανακριβείς και αβάσιμες ειδήσεις που η ε/κ πλευρά διαδίδει μέσω του Τύπου κάνει λόγο το «υπουργείο εξωτερικών» σε ανακοίνωσή του για το «γνωστό σπίτι της Νεριμάν, ένα ακατοίκητο οίκημα δυτικά της συνοριακής πύλης Μετεχάν (Αγίου Δομετίου)», υποστηρίζοντας ότι αυτό το σπίτι βρίσκεται «στην επικράτεια της τδβκ» και εδώ και καιρό η «ε/κ διοίκηση» προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες απέναντι από αυτό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το «υπεξ» προσθέτει ότι με αυτές τις δήθεν ψευδείς ειδήσεις η «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρεται στην κυβέρνηση της ΚΔ – προσπαθεί να διαδώσει ότι είναι «το κράτος της τδβκ» που προσπαθεί ν’ αυξήσει την ένταση στο νησί και για να μεταδοθούν οι σωστές πληροφορίες κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσει στην σημερινή ανακοίνωση.

«Εδώ και πολύ καιρό, η ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες εγκαθιστώντας προβολείς και κάμερες σε φυλάκια απέναντι από αυτό το άδειο κτίριο (που βρίσκεται) στο έδαφος της τδβκ», ισχυρίζεται.

Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «ενεργεί λανθασμένα με αυτή και παρόμοιες κινήσεις θεωρώντας ότι θα μπορούσε να διαταράξει το καθεστώς της νεκρής ζώνης. Αυτές οι δραστηριότητες της ε/κ πλευράς παρακολουθούνται και γίνονται οι απαραίτητες διαμαρτυρίες τόσο από τις στρατιωτικές όσο και από τις πολιτικές αρχές μας προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

«Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις και εφόσον αυτές οι δραστηριότητες συνεχίζονταν από την ε/κ πλευρά έπρεπε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα εντός του εδάφους της τδβκ σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας», αναφέρεται .

Το «υπεξ» αναφέρει ότι θα ήθελε να ενημερώσει την κοινή γνώμη πως «δεν θα επιτρέψουμε καμία παραβίαση ή τετελεσμένο γεγονός κατά της εδαφικής ακεραιότητας της τδβκ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα τα βήματα στην περιοχή στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Η συνέχιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή είναι δυνατή μόνο εάν η ε/κ πλευρά τερματίσει τις προκλητικές της ενέργειες και «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί», καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Απαντητική επιστολή της υπ. Γεωργίας σε Αννίτα για υδατικό-«Η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένο σχεδιασμό»
Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό
Στις ΗΠΑ ο Χριστοδουλίδης για αναβάθμιση της εικόνας Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Για μοίρασμα του νερού που λαμβάνουν τα κατεχόμενα από την Τουρκία μίλησε ο Τατάρ
Στήριξη Χριστοδουλίδη και Τατάρ προς τη λειτουργία της ΔΕΑ με την ευκαιρία της 1000ης συνάντησης
Επιστολή Αννίτας σε ΠτΔ για το υδατικό-Ζήτησε να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο
Παρέμβαση Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κυπριακό-«Η Κύπρος είναι Ευρώπη και η Ευρώπη πυλώνας ασφάλειάς της»
Τον επαναδιορισμό της Ολγκίν αναμένει ο Τατάρ-Επιμένει πως θα έρθει για να βοηθήσει στην υλοποίηση των ΜΟΕ
Συζητήθηκε το Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο-«Ο δρόμος προς την επανένωση δεν είναι εύκολος»