Μπλίνκεν: Η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς πρέπει να συνεχιστεί

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ ότι μια προσωρινή εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς «παράγει αποτελέσματα» και πρέπει να συνεχιστεί.

Στο πλαίσιο της παύσης των συγκρούσεων, που τώρα διανύει την έβδομη μέρα της, η Χαμάς απελευθέρωσε δεκάδες ομήρους που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περισσότερων από 200 Παλαιστινίων κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

«Είδαμε την τελευταία εβδομάδα την πολύ θετική εξέλιξη των ομήρων που επιστρέφουν στα σπίτια τους και επανενώνονται με τις οικογένειές τους», είπε ο Μπλίνκεν σε συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στο Τελ Αβίβ.

«Έχει επίσης επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε αθώους πολίτες στη Γάζα που τη χρειάζονται απεγνωσμένα. Έτσι, αυτή η διαδικασία παράγει αποτελέσματα. Είναι σημαντική και ελπίζουμε ότι μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε.

Ο Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή για τρίτη φορά από την έναρξη του πολέμου, αναμένεται επίσης να συναντήσει τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

Πριν την άφιξή του, ο Μπλίνκεν είπε ότι το ταξίδι του θα επικεντρωθεί στην επέκταση της εκεχειρίας για να διασφαλίσει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και τη συνέχιση της παράδοσης βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της εφόδου της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-«Δεν το έχουμε ξαναδεί»
Ντέρμπι στις ΗΠΑ με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
Η Βρετανία απελαύνει τον πρώτο αιτούντα άσυλο στη Ρουάντα
To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν
Τραγωδία στη Βηρυτό-Οκτώ νεκροί από έκρηξη φιάλης αερίου σε εστιατόριο
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων στη Βραζιλία