Άκουσε απόψεις και προβλήματα εκπροσώπων των ΜΚΟ η Υφυπουργός Πρόνοιας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ο ετήσιος διάλογος μεταξύ της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένας Ευαγγέλου και των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), Ηλίας Δημητρίου, είπε ότι ο θεσμοθετημένος ετήσιος διάλογος δίνει την ευκαιρία στις εθελοντικές οργανώσεις να υποβάλουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, στο πλαίσιο ενός ανοικτού θεσμοθετημένου διαλόγου με την πολιτεία.

Εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων για τη συμμετοχή τους, όσο και προς την Υφυπουργό για τη θετική ανταπόκρισή της στη συνέχιση του θεσμού του διαλόγου με τις οργανώσεις, ο οποίος δίνει την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να συζητήσουν θέματα, που άπτονται στην αρμοδιότητα του Υφυπουργείου.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα προβλήματα των εκπροσώπων των ΜΚΟ και σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου έδωσε τις αναγκαίες απαντήσεις.

Επεσήμανε ότι για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας είναι πολύ σημαντική η εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ, αφού αποτελούν αρωγούς και συνεργάτες στην κοινωνική πολιτική του κράτους.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι θεσμοί, όπως ο διάλογος με τις ΜΚΟ φέρνουν το κράτος πιο κοντά στις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, βοηθούν στην κατανόηση των προβλημάτων και των προβληματισμών τους και κατά συνέπεια στην επίλυσή τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, πέραν της Υφυπουργού, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου, Γιάννης Νικολαϊδης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου, και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, Χριστίνα Φλουρέντζου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού