Βλέπει τις ηγεσίες των κομμάτων η ΠΕΠ-Τα ζητήματα που θα θέσει στο τραπέζι

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων ανακοινώνει τη διευθέτηση συναντήσεων με τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Κατά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος της ΠΕΠ Γιώργος Λυσανδρίδης και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας που θα απαρτίζουν την αντιπροσωπεία της ΠΕΠ, θα θέσουν ξανά και πιο επιτακτικά το ζήτημα της μη υλοποίησης της ισότιμης κατανομής βαρών αλλά και την αναγκαιότητα κατεπείγουσας κατάθεσης πρότασης εκ μέρους της Κυβέρνησης, των κυβερνώντων ή και των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων, για την απώλεια χρήσης και τον τρόπο διάθεσης του τέλους του 0.4% που εισπράττεται και κατατίθεται σε λογαριασμό του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Θα τεθεί επίσης το αίτημα της ΠΕΠ για αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων αλλά και των χορηγιών που άπτονται των στεγαστικών σχεδίων της Υπηρεσίας Μερίμνης, καθότι παρουσιάζεται αναντιστοιχία σε σχέση και με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, γεγονός που επιφέρει δυστοκία στην έγκριση αιτήσεων και βοήθειας προς τα νεαρά ζευγάρια και γενικότερα τη νέα γενιά που προσπαθεί να εξεύρει λύσης στέγασης. Θα ζητηθεί περαιτέρω η στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Κεντρικού Φορέα και την μη αποκοπή των 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του για την επιδότηση των επιτοκίων και των άλλων σχεδίων που εκκρεμούν.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, θα αναδειχθεί για ακόμη μια φορά η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση αιτήσεων των προσφύγων, τη στιγμή που, ορθώς, ανακοινώνονται παράλληλα νέα στεγαστικά σχέδια, χωρίς όμως να λαμβάνονται αντίστοιχα διοικητικά μέτρα στελέχωσης και ενίσχυσης των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Αυτά και άλλα θέματα, όπως και η έλλειψη ανασταλτικών ή προληπτικών μέτρων, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην εξαγγελία μιας ολοκληρωμένης προσφυγικής πολιτικής, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υποσχεθεί για τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιβαρύνουν περαιτέρω την οικονομική κατάσταση αρκετών προσφύγων και οδηγούν δυστυχώς σε ξεπούλημα αρκετών περιουσιών στις τουρκοκρατούμενες περιοχές.

Αναμένεται επίσης να ζητηθεί ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το κάθε κόμμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό σε σχέση με την επίλυση του Εθνικού μας Προβλήματος και την απαλλαγή μας από τα κατοχικά στρατεύματα, αλλά και σε πιθανές συνέργειες ή και την όποια συμβολή της ΠΕΠ στην προσπάθεια διαφώτισης και ενημέρωσης ξένων αξιωματούχων.

Οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Δευτέρα 6/11:

Πρόεδρος ΔΗΚΟ 9πμ, Πρόεδρος ΕΛΑΜ 12μμ, Πρόεδρος ΔΗΠΑ 4μμ

Πέμπτη 9/11

Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ 11μμ

Τρίτη 21/11 3:30μμ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Τέλος, η Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων, ανακοινώνει την επαναλειτουργία των επαρχιακών της γραφείων στη Λάρνακα, τα οποία βρίσκονται προσωρινά στο εμπορικό κέντρο του Συνοικισμού Κοκκίνων στην οδό Λύσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία μεταξύ των ωρών 8πμ και 2μμ ή να επικοινωνούν με τον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77 77 1974.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»