Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με C-130 στέλνει η Ελλάδα

Με ένα μεταγωγικό C-130 αναμένεται να στείλει η Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από τη Βουλή.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ότι το C-130 θα αναχωρήσει τη Δευτέρα και θα μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό, τα οποία θα μεταφερθούν στη Γάζα.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως της Κύπρου και της Γαλλίας, για την υλοποίηση ενός έργου «με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα».

«Η στάση μας παραμένει συνολικά ανθρωπιστική», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, απαντώντας στην έγκληση του ερωτώντος βουλευτή ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί «αυστηρή στάση απέναντι στο Ισραήλ που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και μια μορφής εθνοκάθαρση».

«Η ελληνική διπλωματία συνεισέφερε θετικά στην ευρωπαϊκή διπλωματία», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, ενώ αναφορικά με την αποχή από την ψηφοφορία του ψηφίσματος του ΟΗΕ επανέλαβε ότι δεν ήταν στάση καταψήφισης, επιμένοντας, ωστόσο, στη θέση ότι στο ψήφισμα δεν περιελήφθη το στοιχειώδες και αυτονόητο περιεχόμενο για απαράφραστη καταδική τρομοκρατικών ενεργειών.

«Εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν από την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης