Νεκρές αγελάδες στο Λιβάδι Ακρωτηρίου-«Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δηλητηριάστηκαν»

Για νεκρές αγελάδες στο Λιβάδι Ακρωτηρίου, ενημερώνει το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο αναφέρει πως η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία των Βάσεων αλλά και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι, «ως ομάδα Δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, πληροφορηθήκαμε για νεκρές αγελάδες στο Λιβάδι Ακρωτηρίου. Το Λιβάδι Ακρωτηρίου, είναι ένας μοναδικός φυσικός υγρότοπος στη Χερσόνησο Ακρωτηρίου στην επαρχία Λεμεσού και συγκαταλέγεται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας και στο δίκτυο Natura 2000».

Όπως σημειώνουν επίσης, «εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι αυτά τα πανέμορφα ζώα δηλητηριάστηκαν. Σύμφωνα με ενημέρωση η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία των βάσεων αλλά και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες».

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα κ. Ανθή Μουζούρη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι « Αν αποδεικτεί μετά την νεκροψία και την έρευνα των Αρχών ότι είναι δηλητηρίαση τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός φρικτού εγκλήματος απέναντι στα ζώα. Ζούμε στο 2023 και όμως υπάρχουν άτομα ανάμεσα μας που δολοφονούν ζώα χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ζητούμε άμεσα να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η κοινωνία μας απαιτεί τα εγκλήματα απέναντι στα ζώα να τιμωρούνται . Φτάνει πλέον με την ατιμωρησία».

Δειτε Επισης

Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο μετά από επιχείρηση σε 15 πολυκατοικίες
Χειροπέδες σε 35χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 12,5 κιλά κάνναβης (pics)
Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος οδηγός μετά από τροχαίο-Κατέπεσε σε χωράφι βάθους 25 μέτρων
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Άνοιξαν πυρ κατά οχήματος 64χρονης στη Λεμεσό-Ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της
Χείμαρρος ο Νεκτάριος με αναφορές για ψέματα και εκβιασμούς-«Το πιο βρώμικο πρόσωπο της επιλεκτικής δικαιοσύνης»
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία