Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για δεύτερη φορά-Ποιοι στόχοι του

Προσγειώθηκε στο Ισραήλ το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, και τον Πρόεδρος της χώρας, Ισαάκ Χέρτσογκ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, της τρίτης από την έναρξη του πολέμου, ο Μπλίνκεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του «μικρού ΚΥΣΕΑ», στο οποίο συμμετέχουν ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, ο Μπένι Γκαντς και ως παρατηρητές ο τέως Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και κομματικός εταίρος του Γκαντς, Γκάντι Άιζενκοτ, και ο Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων και προσωπικός συνεργάτης του Νετανιάχου, Ρον Ντέρμερ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ προτού επιβιβαστεί στην πτήση του για το Ισραήλ, στην ατζέντα των συνομιλιών κεντρικό θέμα θα είναι η πρόταση για σταδιακή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όσον αφορά στην επόμενη μέρα του πολέμου, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως η χώρα του είναι προσηλωμένη στην επίλυση του Παλαιστινιακού στη βάση της «λύσης των δύο κρατών», ζήτημα το οποίο, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, θα αποτελέσει κεντρικό θέμα των επαφών του που θα πραγματοποιηθούν στην ιορδανικό πρωτεύουσα Αμμάν μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ.

Όσον αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η ισραηλινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε χθες επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι το Ισραήλ θα συμφωνήσει στην παροχή καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα. Ωστόσο, θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου τα καύσιμα που θα διατεθούν μαζί με το ανθρωπιστικό υλικό δεν θα καταλήξουν στην Χαμάς.

Στο μεταξύ, ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από σήμερα το πρωί πτητικά μέσα ήδη εντοπίζουν θέσεις ενόπλων της Χαμάς που κινούνται στην Λωρίδα της Γάζας, στις περιοχές που βρίσκονται σε εξέλιξη οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ