Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια, ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Αισθητός στην Αττική τη Βοιωτία, ακόμη και στην Κορινθία και την Αργολίδα, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου της Ευβοίας και 85 χλμ. βόρεια της Αθήνας.  

«Από το ιστορικό της περιοχής ίσως είναι η οροφή του μεγέθους σεισμών. Αλλά χρειάζεται προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Επίσης τόνισε ότι δεν μπορεί με τέτοιο μέγεθος να ενεργοποιηθούν αλλά ρήγματα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός και είχε βάθος 14,5 χιλιόμετρα.

«Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρό σεισμών» δήλωσε και ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή.

Την ανακοίνωση για το σεισμό έκανε εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δειτε Επισης

Ένταση στη δίκη της Κυριακής-«Δεν ήρθες να δεις τα κατορθώματά σου, ούτε η μάνα σου, που σου έδωσε το μαχαίρι»
Μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από τη Λαύκα στον Φενεό Κορινθίας
Παιδί ΑμεΑ και η συνοδός του ταξίδεψαν στο γκαράζ ενός ferry boat από Θάσο λόγω έλλειψης ράμπας
Πατέρας στη Ρόδο βίαζε την κόρη του για χρόνια-Τεστ DNA έδειξε πως το παιδί της είναι δικό του
Συγκλονισμός στην Ελλάδα... Παράτησε νεκρή την πρώην του και έστελνε SMS από το κινητό της στη μητέρα της
Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός σε Χανιά και Ηράκλειο
Σπάει τη σιωπή της η μητέρα του Παναγιωτάκη-Η Μουρτζούκου σκότωσε το παιδί μου και έπαιζε θέατρο
Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος
BINTEO: Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στον Φενεό-Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα
«Νόμιζα ότι ήταν ξύλα που καίγονταν, αλλά ήταν οι γονείς μου...»-Επτά χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι