Έρχεται το μητρώο εγκλωβισμένων-Τι προβλέπει η πρόταση Σούπερμαν και Χατζηγιάννη

Ενώπιον της Βουλής, κατέθεσαν την πρόταση Νόμου που προτείνει τη θέσπιση Νομοθεσίας, με την οποία συστήνεται μητρώο εγκλωβισμένων, κατέθεσαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ρίτα Σούπερμαν.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η θέσπιση νομοθεσίας με την οποία συστήνεται μητρώο εγκλωβισμένων στο οποίο θα καταχωρίζονται τα στοιχεία, τόσο των εγκλωβισμένων, όσο και των απογόνων τους, οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να βιώνουν τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής μέρους των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974.

Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, «η μετακίνηση των εγκλωβισμένων, καθώς και των τέκνων τους, προς τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, κατέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές προς διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, ώστε να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με βάση τις ιδιαιτερότητες αυτής της κατηγορίας θυμάτων της τουρκικής εισβολής».

«Λαμβάνοντας υπόψη, τις συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των εγκλωβισμένων, και των δεινών που υπέστησαν συνεπεία της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, η σύσταση του Μητρώου Εγκλωβισμένων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εγκλωβισμένων, θα συμβάλει στην αναγνώριση και ηθική αποκατάσταση αυτών αλλά και σε αποτελεσματική και στοχευμένη πολιτική προς στήριξή τους», καταλήγουν οι βουλευτές Αμμοχώστου και Κερύνειας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Δειτε Επισης

Νεκρές εντοπίστηκαν τρεις αδελφές που είχαν εξαφανιστεί ενώ επισκέπτονταν τον άστεγο πατέρα τους στην Ουάσινγκτον
Καμιά απάντηση από Τυχικό σε Αρχιεπίσκοπο-Έδωσε «διορία» μέχρι τις 23 Ιουνίου
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες κούτες παράνομων καπνικών σε οικία 48χρονου στη Λευκωσία
Απορρίπτει τα μη ρεαλιστικά «τελεσίγραφα» της Ρωσίας και ζητάει επιβολή νέων κυρώσεων η Ουκρανία
Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει στο 50% τους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο
Αλλάζουν συνήθειες οι Κύπριοι-Αυξημένο το ενδιαφέρον για υγιεινά τρόφιμα και εναλλακτικό κάπνισμα
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Σωρεία ερωτημάτων για το Νομοσχέδιο για τα πυροτεχνήματα-Θετικοί εκ πρώτης οι ιδιοκτήτες χώρων εκδηλώσεων
Έκλεισε η ποινική κατά αστυνομικού για τις διαρροές πληροφοριών στο Δημητρούι-Διώκεται πειθαρχικά, επέστρεψε στο Σώμα