Σήμα στην ΕΔΑΑΣ για διερεύνηση της πτώσης του αεροσκάφους στο Μαρκί-Στο επίκεντρο το μαύρο κουτί

Εντολή στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΔΑΑΣ) για να αναλάβουν την έρευνα για την πτώση του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε το περασμένο Σάββατο στο Μαρκί, έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Βίντεο από το σημείο πτώσης του μικρού αεροσκάφους στο Μαρκί-Ψάχνουν τα αίτια του ατυχήματος

Τέτοιας φύσεως περιστατικά, διαχειρίζονται από την Πολιτική Αεροπορία, που ανήκει στο συγκεκριμένο Υπουργείο και αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι του Τμήματος, για να επιληφθούν του θέματος.

2_lZTDeJ7.width-800

Ακολούθως, κρίθηκε ότι είναι καλύτερο η έρευνα να γίνει από την ΕΔΑΑΣ, τα μέλη της οποίας έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους περιστατικά. Αφού λάβουν τα στοιχεία που παραλήφθηκαν από την προκαταρκτική έρευνα που έγινε μετά την πτώση του αεροσκάφους, θα αρχίσουν την δική τους έρευνα και θα συντάξουν έκθεση με τα ευρήματά τους.

Όπως σε κάθε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος, θεωρείται πολύ σημαντικό το μαύρο κουτί, που πιθανόν να καταδείξει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Εξαιρετικά σημαντικές κρίνονται επίσης και οι καταθέσεις από τα πρόσωπα που επέβαιναν στο μικρό αεροσκάφος κατά την πτήση του, τα οποία επέζησαν από το ατύχημα και μπορούν να δώσουν τις δικές τους θέσεις ως προς το τι συνέβη και το αεροσκάφος προσέκρουσε στο έδαφος.

Πάντως, από το Υπουργείο Μεταφορών τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, αφού όπως διαμήνυσε αρμόδιο πρόσωπο στον REPORTER, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία θα καταδείξει τα ακριβή αίτια της πτώσης.

Σημειώνεται πάντως ότι ο ένας εκ των δύο τραυματιών, έλαβε εξιτήριο την ίδια μέρα, αφού δεν έφερε οποιαδήποτε σοβαρά τραύματα, ενώ ο δεύτερος, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή είχε κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματός του, μεταξύ των οποίων η σπονδυλική στήλη και ως εκ τούτου κρατήθηκε για νοσηλεία.

1_eyQkVp0.width-800

Υπενθυμίζεται πως, το ατύχημα σημειώθηκε στις 8 και 50 το πρωί του Σαββάτου, ώρα κατά την οποία έλαβε ενημέρωση για το συμβάν, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Αμέσως, το ΚΣΕΔ προχώρησε σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Τα μέσα διάσωσης εντόπισαν το σημείο πτώσης και απεγκλώβισαν τα δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα της Yπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Από δεσμοφύλακας τρόφιμος των Φυλακών ο 47χρονος για το μπαράζ εμπρησμών-Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου