Τρία σκάφη με πάνω από 180 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο μέσα σε λίγες ώρες

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον εντοπισμό τριών πλοιαρίων στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στα οποία, επιβαίνει αριθμός παράτυπων μεταναστών.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το πρώτο σκάφος έγινε αντιληπτό από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας γύρω στις 15.00 την Τετάρτη. Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και μισή ώρα αργότερα το πλοιάριο οδηγήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Εκεί έγινε καταγραφή των στοιχείων των 19 επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο πλοιάριο βρίσκεται λίγο έξω από το Κάβο Γκρέκο και σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις σε αυτό επιβαίνουν άνω των 100 προσώπων. Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας αναμένεται να προσεγγίσει το πλοιάριο προκειμένου να οδηγηθεί στη μαρίνα Αγίας Νάπας για καταγραφή των στοιχείων των επιβαινόντων, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο «Πουρνάρα».

Όσον αφορά το τρίτο πλοιάριο, επίσης στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, αναμένται να οδηγηθεί με τη συνοδεία σκάφους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη μαρίνα Αγίας Νάπας γύρω στις 23.00 το βράδυ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 70 επιβαίνοντες. Αναμένεται με την άφιξη τους στη στεριά να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και να οδηγηθούν στο «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Δειτε Επισης

Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση
Χειροπέδες σε 30χρονο που διέρρηξε το λαογραφικό μουσείο της Πάφου
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Εξετάζεται πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων
Στηρίζει Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη για Περιφερειάρχη Πάφου το ΑΚΕΛ
Η ανακοίνωση του Υπ. Γεωργίας για τη διαρροή λυμάτων στο φράγμα της Άχνας
Τρώνε φύλλα φυτών και ζωοτροφές για να επιβιώσουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα-«Πεθαίνουμε από την πείνα»
Κουκουλοφόροι μπήκαν με μαχαίρι σε περίπτερο και έφυγαν με την ταμειακή
Στις φλόγες όχημα αστυνομικού στον Στρόβολο
Μπαίνει στον προεκλογικό το Volt-Συστήνει υποψήφιους και διαδίδει το όραμά του