Τρία σκάφη με πάνω από 180 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο μέσα σε λίγες ώρες

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον εντοπισμό τριών πλοιαρίων στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στα οποία, επιβαίνει αριθμός παράτυπων μεταναστών.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το πρώτο σκάφος έγινε αντιληπτό από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας γύρω στις 15.00 την Τετάρτη. Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και μισή ώρα αργότερα το πλοιάριο οδηγήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Εκεί έγινε καταγραφή των στοιχείων των 19 επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο πλοιάριο βρίσκεται λίγο έξω από το Κάβο Γκρέκο και σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις σε αυτό επιβαίνουν άνω των 100 προσώπων. Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας αναμένεται να προσεγγίσει το πλοιάριο προκειμένου να οδηγηθεί στη μαρίνα Αγίας Νάπας για καταγραφή των στοιχείων των επιβαινόντων, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο «Πουρνάρα».

Όσον αφορά το τρίτο πλοιάριο, επίσης στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, αναμένται να οδηγηθεί με τη συνοδεία σκάφους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη μαρίνα Αγίας Νάπας γύρω στις 23.00 το βράδυ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 70 επιβαίνοντες. Αναμένεται με την άφιξη τους στη στεριά να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και να οδηγηθούν στο «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Δειτε Επισης

Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Επαναπατρίστηκαν 16 πρόσωπα σε πέντε μέρες σε συνεργασία με τη FRONTEX
Κατέρρευσε η εκεχειρία-Προειδοποιεί για αντίποινα το Ισραήλ, το Iράν διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους
Πρόοδος στη διάγνωση κινδύνου για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών
Άρχισε η συζήτηση που αφορά το νομοσχέδιο για ένταξη Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν
Διαφωνεί η Κυβέρνηση για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αναγκαία λέει η ΑΗΚ-«Δεν δικαιολογείται»
Το Κατάρ καταδικάζει την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση και καλεί σε διπλωματική αποκλιμάκωση
Μικρή μείωση θανατηφόρων στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία-Στη 13η θέση στην Ευρώπη