Επικρίσεις Δήμου Γερμασόγειας και Αγ. Αθανάσιου σε Κυβέρνηση για δομές ανηλίκων-«Προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού»

Για προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού αλλά και αδιαφάνεια ενεργειών από πλευράς Κυβέρνησης κάνουν λόγο οι Δήμοι Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου, σε σχέση με το θέμα δημιουργίας δομών για ασυνόδευτους ανήλικους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δυο Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού, αναφέρουν ότι το θέμα των δομών ασυνόδευτων ανηλίκων συζητήθηκε  μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών της 23ης Νοεμβρίου , που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Δημάρχου Γερμασόγειας, Κυριάκου Ξυδιά και του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιάννη Νικολαΐδη.

«Τα όσα συζητήθηκαν τέθηκαν και ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας που συνεδρίασε το απόγευμα της ίδιας μέρας και ταυτόχρονα έγινε πλήρης ενημέρωση των κατοίκων, στην παρουσία των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας», προστίθεται.

Οι δυο Δήμοι, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «ψέγουν την προχειρότητα των ενεργειών της Κυβέρνησης, την έλλειψη σχεδιασμού καθώς και την αδιαφάνεια των ενεργειών της για εξεύρεση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας, προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στους πολίτες».

Εκφράζουν, επίσης, την άποψη ότι με πρόσχημα την αποκατάσταση όσων χρήζουν μακροχρόνια φροντίδα και αποϊδρυματοποίηση, το κράτος επιδίδεται σε αγώνα δρόμου απορρόφησης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη δημιουργία μικρών κατοικιών παροχής μακροχρόνιας φροντίδας, με ορόσημο το 2026, «χωρίς σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, δημογραφική μελέτη και καταγραφή κριτηρίων, κόστους-οφέλους και κυρίως χωρίς καμιά  διαβούλευση».

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στους δημότες, καταλήγει η ανακοίνωση των Δήμων Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Βουκουρέστι για το Συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου
Ευχαρίστησε τον ΠτΒ της Σλοβακίας για τη στήριξη προσπαθειών λύσης ο Πρόεδρος
Με παρέμβαση ΠτΔ δεν εφεσιβάλλεται η απόφαση κατά ΡΙΚ για την υπόθεση της Ευδοκίας-«Πραγματικά λυτρώνομαι»
Διεκδικεί ρόλο στον δημόσιο διάλογο η «Αιχμή»-Ψήνει συνεργασία με Οικολόγους, δεν επαναδιεκδικεί ο Παπαδάκης
Σε κομβικό σημείο ο Πρόεδρος-Το έργο που παράχθηκε, η δημοτικότητα και το στοίχημα της επόμενης μέρας
Στιούαρτ: Το Κυπριακό είναι επιλύσιμο ακόμα, χρειάζεται πολιτικό θάρρος
«Άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» το Ψήφισμα 186 ισχυρίζεται η τ/κ ηγεσία
Στιούαρτ: Να κάνουμε τα πάντα για τη λύση, δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες τέτοιες επετείους
Βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση διμερών σχέσεων, εκφράζουν Δημητρίου και Πελεγκρίνι
Κ. Κόμπος: Εργαζόμαστε για την ημέρα που η παρουσία ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν θα είναι απαραίτητη