Κύπριος ο νέος γενικός διευθυντής για θέματα μετάφρασης της Κομισιόν

Τον διορισμό του Χρίστου Ελληνίδη ως νέο γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης (DGT, ΓΔΜ) της Κομισιόν ανακοίνωσε η Επιτροπή μετά την συνάντηση του Κολεγίου των Επιτρόπων την Τετάρτη. Ο κ. Ελληνίδης είναι αναπληρωτής γ.δ. της ΓΔΜ όπου ασκεί καθήκοντα γενικού διευθυντή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΓΔ Μετάφρασης είναι αρμόδια για την παροχή έγκαιρων, ποιοτικών και στο κατάλληλο κόστος γραπτών μεταφράσεων και γλωσσικών υπηρεσιών για την Επιτροπή, από και προς τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, καθώς και σε άλλες γλώσσες κατά περίπτωση. Η ημερομηνία έναρξης ισχύος του διορισμού του θα καθοριστεί αργότερα, προστίθεται.

Ο κ. Ελληνίδης έχει εργαστεί σε διοικητικές θέσεις στην Κομισιόν για 17 χρόνια στους τομείς των ψηφιακών υπηρεσιών και της μετάφρασης, με εμπειρία που αφορά τις πλατφόρμες συστημάτων πληροφορικής, εργαλεία συνεργασίες και τηλεπικοινωνίες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει προωθήσει καινοτόμες λύσεις εταιρικής υποδομής για τα πληροφοριακά συστήματα της Επιτροπής.

Ο νέος γ.δ. της ΓΔΜ ξεκίνησε την πορεία του στην Επιτροπή το 2006 ως διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών. Στη συνέχεια, ανέλαβε τον ρόλο του αναπληρωτή γ.δ. της ΓΔΜ το 2014, όπου επί του παρόντος ασκεί καθήκοντα γενικού διευθυντή. Είναι επίσης πρόεδρος του του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεταφραστικού Κέντρου των Οργάνων της ΕΕ. Πριν την πρόσληψή του στην Επιτροπή κατείχε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, ενώ έχει διατελέσει λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διεκδικεί ρόλο στον δημόσιο διάλογο η «Αιχμή»-Ψήνει συνεργασία με Οικολόγους, δεν επαναδιεκδικεί ο Παπαδάκης
Σε κομβικό σημείο ο Πρόεδρος-Το έργο που παράχθηκε, η δημοτικότητα και το στοίχημα της επόμενης μέρας
Στιούαρτ: Το Κυπριακό είναι επιλύσιμο ακόμα, χρειάζεται πολιτικό θάρρος
«Άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» το Ψήφισμα 186 ισχυρίζεται η τ/κ ηγεσία
Στιούαρτ: Να κάνουμε τα πάντα για τη λύση, δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες τέτοιες επετείους
Βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση διμερών σχέσεων, εκφράζουν Δημητρίου και Πελεγκρίνι
Κ. Κόμπος: Εργαζόμαστε για την ημέρα που η παρουσία ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν θα είναι απαραίτητη
Δεν αλλάζει λέξη στο αφήγημά του ο Τατάρ-«Η έναρξη διαπραγματεύσεων θα είναι εφικτή με κυρίαρχη ισότητα»
Τον θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα συζήτησαν Χριστοδουλίδης-Φον ντερ Λάιεν
Κι επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ ο Παύλος Ιωάννου-«Απέδειξε πως προωθεί τα συμφέροντα των πολιτών»