Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι στον Άγιο Δομέτιο-Μπήκαν με όχημα στη Νεκρή Ζώνη

Σε κινητοποίηση τέθηκε η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών το απόγευμα, λόγω εισόδου το απόγευμα ανδρών του κατοχικού στρατού με όχημα στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του Αγίου Δομετίου.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι ειρηνευτές των ΗΕ ζήτησαν από τους άντρες των τουρκικών δυνάμεων να αποχωρήσουν όπως και έγινε. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αργά το απόγευμα πως, «δεν υπάρχουν οποιαδήποτε οχήματα ή προσωπικό των τουρκικών δυνάμεων εντός της υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρής ζώνης».

«Οι ειρηνευτές των ΗΕ παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή και με τις δυο πλευρές για αποτροπή παραβιάσεων και αποκατάσταση του στάτους κβο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως, την Τρίτη σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης χαρακτήρισε την εγκατάσταση κάμερας και αντένας στη Νεκρή Ζώνη ως ακόμη μια απόπειρα παραβίασης του στάτους κβο.

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ειρηνευτική Δύναμη για επαναφορά της κατάστασης εκεί που βρισκόταν», είχε δηλώσεις ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το απόγευμα της Δευτέρας, αριθμός στρατιωτών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου και μικρό κλιμάκιο του, εγκατέστησε σε ακατοίκητη κατοικία, γνωστή ως «Maria’s House» («Σπίτι της Μαρίας»), μεταλλικό ιστό, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα.

Μάλιστα, κατά τις προηγούμενες μέρες οι κατοχικές δυνάμεις είχαν επίσης προβεί σε ηλεκτροδότηση της οικίας προς υποστήριξη της προαναφερθείσας εγκατάστασης.

Δειτε Επισης

Ευχαρίστησε τον ΠτΒ της Σλοβακίας για τη στήριξη προσπαθειών λύσης ο Πρόεδρος
Με παρέμβαση ΠτΔ δεν εφεσιβάλλεται η απόφαση κατά ΡΙΚ για την υπόθεση της Ευδοκίας-«Πραγματικά λυτρώνομαι»
Διεκδικεί ρόλο στον δημόσιο διάλογο η «Αιχμή»-Ψήνει συνεργασία με Οικολόγους, δεν επαναδιεκδικεί ο Παπαδάκης
Σε κομβικό σημείο ο Πρόεδρος-Το έργο που παράχθηκε, η δημοτικότητα και το στοίχημα της επόμενης μέρας
Στιούαρτ: Το Κυπριακό είναι επιλύσιμο ακόμα, χρειάζεται πολιτικό θάρρος
«Άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» το Ψήφισμα 186 ισχυρίζεται η τ/κ ηγεσία
Στιούαρτ: Να κάνουμε τα πάντα για τη λύση, δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες τέτοιες επετείους
Βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση διμερών σχέσεων, εκφράζουν Δημητρίου και Πελεγκρίνι
Κ. Κόμπος: Εργαζόμαστε για την ημέρα που η παρουσία ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν θα είναι απαραίτητη
Δεν αλλάζει λέξη στο αφήγημά του ο Τατάρ-«Η έναρξη διαπραγματεύσεων θα είναι εφικτή με κυρίαρχη ισότητα»