Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι στον Άγιο Δομέτιο-Μπήκαν με όχημα στη Νεκρή Ζώνη

Σε κινητοποίηση τέθηκε η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών το απόγευμα, λόγω εισόδου το απόγευμα ανδρών του κατοχικού στρατού με όχημα στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του Αγίου Δομετίου.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι ειρηνευτές των ΗΕ ζήτησαν από τους άντρες των τουρκικών δυνάμεων να αποχωρήσουν όπως και έγινε. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αργά το απόγευμα πως, «δεν υπάρχουν οποιαδήποτε οχήματα ή προσωπικό των τουρκικών δυνάμεων εντός της υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρής ζώνης».

«Οι ειρηνευτές των ΗΕ παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή και με τις δυο πλευρές για αποτροπή παραβιάσεων και αποκατάσταση του στάτους κβο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως, την Τρίτη σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης χαρακτήρισε την εγκατάσταση κάμερας και αντένας στη Νεκρή Ζώνη ως ακόμη μια απόπειρα παραβίασης του στάτους κβο.

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ειρηνευτική Δύναμη για επαναφορά της κατάστασης εκεί που βρισκόταν», είχε δηλώσεις ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το απόγευμα της Δευτέρας, αριθμός στρατιωτών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου και μικρό κλιμάκιο του, εγκατέστησε σε ακατοίκητη κατοικία, γνωστή ως «Maria’s House» («Σπίτι της Μαρίας»), μεταλλικό ιστό, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα.

Μάλιστα, κατά τις προηγούμενες μέρες οι κατοχικές δυνάμεις είχαν επίσης προβεί σε ηλεκτροδότηση της οικίας προς υποστήριξη της προαναφερθείσας εγκατάστασης.

Δειτε Επισης

Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
«Εδώ και μία εβδομάδα με παρακολουθεί, θα σας κάψω, απείλησε»-Η δραματική κατάθεση της 40χρονης
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση