Το Υπουργικό ενέκρινε δέκα υποτροφίες σε γυναίκες εις μνήμη Χριστιάνας Κούτα

Τη θεσμοθέτηση της παραχώρησης δέκα υποτροφιών σε γυναίκες εις μνήμη της Χριστιάνας Κούτα σε ετήσια βάση, ύψους τριών χιλιάδων ευρώ έκαστη, και συνολικού ποσού 30 χιλιάδων ευρώ ανά έτος, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή δήλωση μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης στις 28 Μαρτίου 2023 εξήγγειλε την παραχώρηση των υποτροφιών σε γυναίκες εις μνήμη της Χριστιάνας Κούτα, ακαδημαϊκού και υπερασπίστριας της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των γυναικών και προσθέτει πως οι υποτροφίες απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 30 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές.

«Για κάθε έτος οι υποτροφίες θα παραχωρούνται σε δέκα γυναίκες άνω των 30 ετών, σε διαφορετικούς τομείς σπουδών, όπου διαπιστώνεται περιορισμένη εκπροσώπηση των γυναικών, στη βάση κριτηρίων επίδοσης», αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.

Προσθέτει ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν σε φοιτήτριες που επιθυμούν να φοιτήσουν σε προγράμματα STEAM (Επιστήμες, Τεχνολογίες, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αναθέσει στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (Ι.Κ.Υ.Κ.) όπως προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες για την παραχώρηση των υποτροφιών για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024.

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο Χρίστος Περρή για κλοπή οχήματος και εμπρησμό (pic)
Χειροπέδες και σε δεύτερο πρόσωπο για τη διάρρηξη οικίας και την επίθεση με μαχαίρι στην Πάφο
Νέα απάτη-Επιτήδειοι παριστάνουν τους αστυνομικούς μέσω WhatsApp
Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου - Για ένα ακόμη εξάμηνο στη φυλακή
Στο Βουκουρέστι για το Συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου
Ξανά στο προσκήνιο η χρήση λογισμικών κατασκοπείας-Στοχευμένες συστάσεις προς την Κύπρο από ΣτΕ
Ευχαρίστησε τον ΠτΒ της Σλοβακίας για τη στήριξη προσπαθειών λύσης ο Πρόεδρος
Υπό κράτηση ο 32χρονος για τα επτά κιλά κάνναβης στη Λεμεσό
Γραπτώς στο Τελωνείο πρέπει να δηλώνονται χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και άνω
Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του ΠΙΣ ο γιατρός που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση