Συζήτηση για διατήρηση σκύλων σε αυλές και κλουβιά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Το ζήτημα της διατήρησης σκύλων σε αυλές συζήτησε για πρώτη φορά σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος. Στο θέμα περιλαμβάνεται και το ζήτημα των κλουβιών και των προδιαγραφών τους, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να συνεχίζει τη διαβούλευση, καθώς κατά τη συζήτηση προέκυψαν αρκετά ζητήματα.

Όπως είπε, τέθηκε το ζήτημα του μεγέθους του κλουβιού, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, κατά πόσο αυτό θα χρειάζεται αδειοδότηση, οι όροι συντήρησής του και διατήρησης της καθαριότητάς του. Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν το ποιος είναι υπεύθυνος για τι.

"Υπήρχε μια πολύ μεγάλη σύγχυση και ακόμα υπάρχει, ποιος είναι υπεύθυνος για τι, ποιος θα δράσει, τι θα κάνουμε αν έχουμε μια παράβαση και πάει η αστυνομία των ζώων και βρει παράβαση σε ένα κλουβί και είναι απόγευμα που δεν δουλεύουν οι κυβερνητικοί, πού θα τηλεφωνήσει, τι θα κάνει, ποιος θα αντιδράσει", ανέφερε.

Σημείωσε ότι είναι πολλά τα προβλήματα, "γι' αυτό η παράκληση ήταν να το επανεξετάσουν, με διαβούλευση μεταξύ των υπηρεσιών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων".

Ο κ. Θεοπέμπτου υπενθύμισε ότι η Επιτροπή αναμένει από την κυβερνητική πλευρά και μία συνάντηση, καθώς πολλά προβλήματα είχαν αναδειχθεί και κατά τη συζήτηση της νομοθεσίας για τους σκύλους "και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση".

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες μετά το ατύχημα στην πισίνα
Βαφεάδης: Σημαντικό βήμα για ανάπτυξη περιοχής η νέα πεζογέφυρα Λατσιών
Αποσύρθηκε παιδικό μαγιό από την κυπριακή αγορά λόγω κινδύνου τραυματισμού
Παραμένει ο καύσωνας, νέα κίτρινη προειδοποίηση-Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Αγγίζει τα όρια η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρισμού λόγω της υψηλής ζήτησης-Προειδοποιήσεις για περικοπές
Αυξήθηκαν τα παράπονα καταναλωτών για τα οργανωμένα ταξίδια και τις διαδικτυακές απάτες
Μνημόσυνο στη μνήμη ασθενών-προσωπικού που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του Ιούλη 1974
Μετά από αυτοψία της Επ. Περιβάλλοντος διαπιστώθηκαν παρανομίες σε παραλίες των Περβολιών
Διαμαρτυρία Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών προς ΡΙΚ για μη προβολή εκδήλωσης
Επέκταση του θεσμού του Θερινού Σχολείου επιθυμεί η Μιχαηλίδου