Συζήτηση για διατήρηση σκύλων σε αυλές και κλουβιά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Το ζήτημα της διατήρησης σκύλων σε αυλές συζήτησε για πρώτη φορά σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος. Στο θέμα περιλαμβάνεται και το ζήτημα των κλουβιών και των προδιαγραφών τους, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να συνεχίζει τη διαβούλευση, καθώς κατά τη συζήτηση προέκυψαν αρκετά ζητήματα.

Όπως είπε, τέθηκε το ζήτημα του μεγέθους του κλουβιού, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, κατά πόσο αυτό θα χρειάζεται αδειοδότηση, οι όροι συντήρησής του και διατήρησης της καθαριότητάς του. Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν το ποιος είναι υπεύθυνος για τι.

"Υπήρχε μια πολύ μεγάλη σύγχυση και ακόμα υπάρχει, ποιος είναι υπεύθυνος για τι, ποιος θα δράσει, τι θα κάνουμε αν έχουμε μια παράβαση και πάει η αστυνομία των ζώων και βρει παράβαση σε ένα κλουβί και είναι απόγευμα που δεν δουλεύουν οι κυβερνητικοί, πού θα τηλεφωνήσει, τι θα κάνει, ποιος θα αντιδράσει", ανέφερε.

Σημείωσε ότι είναι πολλά τα προβλήματα, "γι' αυτό η παράκληση ήταν να το επανεξετάσουν, με διαβούλευση μεταξύ των υπηρεσιών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων".

Ο κ. Θεοπέμπτου υπενθύμισε ότι η Επιτροπή αναμένει από την κυβερνητική πλευρά και μία συνάντηση, καθώς πολλά προβλήματα είχαν αναδειχθεί και κατά τη συζήτηση της νομοθεσίας για τους σκύλους "και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση".

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

«Παρεξήγηση» η απάντηση ΥΠΑΝ για τις αντιδράσεις για Προδημοτική-«Ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα»
Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για την ΑΤΑ
Κενές θέσεις εργοδότησης στο ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης
Δεν επιτρέπουν στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου από το Μάιο τα κατεχόμενα-«Σοβαρά τα πράγματα»
Ζητούν επιδότηση διδάκτρων των παιδιών τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Έδωσαν υπόμνημα στην Επ. Παιδείας (pics)
Σε ρυθμούς καρναβαλιού άρχισε να κουνιέται η Λεμεσός-Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Έτοιμη για δυναμικά μέτρα η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ-«Επιτακτική ανάγκη να τύχουν σημαντικής βελτίωσης οι κλίμακες μισθοδοσίας»
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Η ανακοίνωση του Υπ. Γεωργίας για τη διαρροή λυμάτων στο φράγμα της Άχνας
Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής