Νεκρός ο μικρότερος όμηρος, δέκα μηνών-Σκοτώθηκαν και η μητέρα και ο τετράχρονος αδερφός του

Την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις για μία πιθανή νέα επέκταση της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης ανακοίνωσε πως ο Κφιρ Μπίμπας, ο νεαρότερος όμηρος, μόλις 10 μηνών, έχει σκοτωθεί από «ισραηλινούς βομβαρδισμούς». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δέκα μηνών ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς-Παραδόθηκε από τη Χαμάς σε άλλη τρομοκρατική οργάνωση

Ο τετράχρονος αδελφός του βρέφους, Άριελ και η μητέρα τους, Σίρι, επίσης «σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς», σύμφωνα με τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Ο πατέρας της οικογένειας, Γιάρντεν, επίσης ήταν ανάμεσα στους ομήρους που πήρε η Χαμάς, όταν εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. 

Η οικογένεια απήχθη από το κιμπούτς Νιρ Οζ. Ο Κφιρ ήταν το μικρότερο από τα 30 παιδιά που ήταν ανάμεσα στους ομήρους της Χαμάς. Τα όσα ανακοίνωσε η Χαμάς δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ενώ το Ισραήλ ανέφερε ότι ελέγχει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. 

IDF: Η Χαμάς είναι απόλυτα υπεύθυνη για την ασφάλεια όλων των ομήρων

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν τη Χαμάς για βαναυσότητα και βαρβαρότητα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για το 10 μηνών βρέφος, στην οποία όμως δεν επιβεβαιώνεται ότι αυτό είναι νεκρό. 

«Κατά τη διάρκεια του μακελειού της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, η οικογένεια Μπίμπας- ανάμεσά τους ο 10 μηνών Κφιρ, ο 4χρονος αδελφός του Άριελ και η μητέρα τους Σίρι- απήχθησαν και μεταφέρθηκαν ζωντανοί στη Γάζα», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF. 

«Η βαρβαρότητα και η βαναυσότητα της Χαμάς είναι ορατή στον κόσμο», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι IDF αξιολογούν την ακρίβεια των πληροφοριών αναφορικά με την τύχη των μελών της οικογένειας Μπίμπας. 

«Η Χαμάς είναι απόλυτα υπεύθυνη για την ασφάλεια όλων των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς πρέπει να λογοδοτήσει. Οι ενέργειές της συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων εννέα παιδιών. Η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τους ομήρους μας», ανέφεραν ακόμη οι IDF. 

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται η απελευθέρωση της τελευταίας ομάδας ομήρων με βάση την τρέχουσα παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για νέα επέκτασή της. Επίσης, σύμφωνα με τη Χαμάς, θα αποφυλακιστούν 30 Παλαιστίνιοι- 15 γυναίκες και άλλοι τόσοι ανήλικοι- από ισραηλινές φυλακές. 

Νωρίτερα σήμερα, Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως παρά την προθυμία και των δύο πλευρών για παράταση της εκεχειρίας, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί σχετική συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ. 

Το Ισραήλ θα εξετάσει κάθε σοβαρή πρόταση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Έιλον Λεβί, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να βγάλουμε (από τη Γάζα) αυτούς τους ομήρους. Τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο μέχρι να επιβεβαιωθεί. Μιλάμε για πολύ ευαίσθητες διαπραγματεύσεις, από τις οποίες κρέμονται ανθρώπινες ζωές», δήλωσε. 

Όταν τελειώσει η απελευθέρωση των ομήρων, οι μάχες θα ξαναρχίσουν, συμπλήρωσε. «Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με το τέλος της Χαμάς», τόνισε. 

Πηγή: Reuters 

Δειτε Επισης

CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Παρέλυσε το Παρίσι από το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους-Χάος στους σταθμούς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord του Παρισιού
Απέσυρε το Ηνωμένο Βασίλειο την ένσταση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας
Oι Ομπάμα ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις-Tο βίντεο με το τηλεφώνημα που της έκαναν