Το Forbes διαφημίζει πώληση ακινήτων στην Κερύνεια, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes με τίτλο «Τρια μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις μια πλούσια συνταξιοδότηση στην Ευρώπη» περιλαμβάνει σε αυτά την κατεχόμενη Κερύνεια, γράφει η ιστοσελίδα Μπουγκιούν Κίπρις, σημειώνοντας ότι το άρθρο αυτό έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποίαν η αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς στα κατεχόμενα συζητείται έντονα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα της Μπουγκιούν Κίπρις για το Forbes προστίθεται ότι στο άρθρο, το οποίο υπογράφει η συντάκτης ταξιδιών και ακινήτων Kathleen Peddicord, σημειώνεται ότι η «βόρεια Κύπρος», όπως αποκαλείται το κατεχόμενο τμήμα του νησιού, βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης. «Το τοπικό νόμισμα είναι η τουρκική λίρα, οπότε αν ανταλλάσσετε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, η συναλλαγματική ισοτιμία θα λειτουργήσει υπέρ σας», προστίθεται.

Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι η Κερύνεια «έχει μεγάλο μεταναστευτικό πληθυσμό» και πλούσια ιστορία και διαθέτει «εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας». «Οι επίσημες γλώσσες εδώ είναι η ελληνική και η τουρκική, αλλά η lingua franca είναι η αγγλική. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να τακτοποιηθείς και να κάνεις επιχειρήσεις», προστίθεται. Το άρθρο υποστηρίζει ακόμη ότι σύγχρονες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες πωλούνται για μόλις 70.000 δολάρια, ενώ το ενοίκιο για επιπλωμένα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων είναι 400 δολάρια.

«Ένα γεύμα για δύο με κρασί κοστίζει $50. Έτσι ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει εδώ άνετα με μηνιαίο προϋπολογισμό 1.800 δολαρίων», καταλήγει.

Εξάλλου, η "Χαλκίν Σεσί" γράφει σήμερα ότι υπάρχουν ισχυρισμοί πως παραθαλάσσιο τεμάχιο περίπου 100 στρεμμάτων στο κατεχόμενο χωριό Καζιβερά παραχωρήθηκε με ενοίκιο για 99 χρόνια πριν από 5-6 μήνες σε έναν επιχειρηματία από τη Μόρφου, ο οποίος στη συνέχεια το πούλησε σε έναν εργολάβο για 6,5 εκατομμύρια στερλίνες.

Η είδηση προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και ζητήθηκε έρευνα πως γίνεται τεμάχιο που εκμισθώνεται από το «κράτος» να πωλείται στη συνέχεια, ενώ για την εκμίσθωση, όπως αναφέρεται, δεν ήταν ενήμερος ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

It’s the final countdown… H Κύπρος μετρά αντίστροφα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που φιλοξένησε ποτέ
Στα δίχτυα της Temu και Κύπριοι καταναλωτές-Η πρακτική με τα σκοτεινά μοτίβα που «υπνωτίζει» τους χρήστες
Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, οι πολιτικές ομάδες και οι ιδεολογικές προσεγγίσεις
Περιπλέκεται το κουβάρι-Στο κάδρο συμφωνία Ταμασού και Πάφου Γεώργιου πριν την ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου
Διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για τις διπλές εκλογές-Ώρα για εκστρατεία και… homework
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκ. ευρώ
Βγήκε μπροστά ο Λεμεσού Αθανάσιος-Απάντησε για το συλλείτουργο και εγκαίνια εκκλησίας Αγ. Νικολάου
Ν. Δαμιανού: Οι νομοθεσίες για τηλεπικοινωνίες χρειάζονται σημαντικούς πόρους
Αγορά μικρών λεωφορείων για ΑμεΑ από Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
Από ασυνεννοησία τους «ξέφυγε» παράνομος αλλοδαπός στην Αγία Νάπα