Απελάθηκαν 18 μετανάστες που ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα, σκυτάλη σε άλλους έντεκα

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για όσους δημιουργούν επεισόδια, μετατρέποντας τα κέντρα φιλοξενίας για μετανάστες σε πεδίο μάχης, ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πως έδωσε οδηγίες για απέλαση όσων εμπλέκονταν στα πρόσφατα έκτροπα στο Πουρνάρα, που σημειώθηκαν το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου.

Μετά τις σχετικές οδηγίες, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει πως έχουν ήδη απελαθεί 18 πρόσωπα αφρικανικής καταγωγής, ενώ για άλλους έντεκα, οι οποίοι βρίσκονται στην Μενόγεια από την πρώτη στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται.

Ως εκ τούτου, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να απελαθούν και οι έντεκα, με τον συνολικό αριθμό απελάσεων προσώπων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια να ανέρχονται στους 29.

Μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Πουρνάρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας πως «ήμουν κατηγορηματικός όπως εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου όλων των συλληφθέντων και απορριφθεί, ακόμα κι αν δικαιούνται άσυλο, για τον λόγο ότι είχαν εμπλακεί σε επεισόδια».

Παράλληλα, είχε αναφέρει πως, «είμαστε αυστηροί σε αυτό. Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα υπάρχουν επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε ο δράστης του διπλού φονικού στην Ελλάδα-Σφαίρες, χειροβομβίδες και εκρηκτικά
Επίθεση με μαχαίρι στην Ιρλανδία-Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Μετρό στο Μοναστηράκι-Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία
«Ως ελληνισμός οφείλουμε να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ο κατευνασμός»
Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε νεαρούς για λαθροθηρία στη Λεμεσό
Bαρύ το ποινικό παρελθόν του 60χρονου-Τα κίνητρα πίσω από το διπλό φονικό
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Καταστράφηκε ολοσχερώς υπνοδωμάτιο, απουσίαζε η ιδιοκτήτρια
Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Μηλιά Χριστοφή-Ήταν τελευταία Ελληνοκύπρια κάτοικος του κατεχόμενου Άγιου Ανδρόνικου
Όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε δεν γνώριζε ότι η σύζυγος και οι κόρες του σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου
Χειροπέδες σε 37χρονη που έκλεψε χρυσαφικά και ρολόγια από οικία