Το ΥΠΕΞ χειρίζεται θέμα με παρεμπόδιση μετάβαση επιθεωρητών στο Ριζοκάρπασο

Το Υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται το θέμα που προέκυψε με την παρεμπόδιση μετάβασης επιθεωρητών στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) Αθηνά Μιχαηλίδου.

Το θέμα προβάλλει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης».

«Είμαστε ενημερωμένοι εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα αυτό, όντως παρεμποδίζεται η μετάβαση στα κατεχόμενα οποιουδήποτε λειτουργού, οποιουδήποτε έχει να κάνει με την αξιολόγηση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εκεί και αυτό μας δημιουργεί αντιλαμβάνεστε προβλήματα, όπως έχω πει το διαχειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών αρμοδίως», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αποφάσεις Υπουργικού

Η ΥΠΑΝ είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα και ενέκρινε για τις εγγραφές και μεταγγραφές παιδιών που έρχονται από το εξωτερικό, για σχολεία της Κύπρου.

Είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία διευκολύνει την κατάσταση ανθρώπων και οικογενειών με παιδιά, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν τη φοίτηση των παιδιών τους, μετά από τη φοίτηση στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

«Ανοίγει το δρόμο για ανθρώπους που έρχονται εδώ να εργαστούν, να επενδύσουν και να εγκατασταθούν, Κύπριους και ξένους, και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί ανοίγει και το δρόμο για συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και άλλης στο τόπο μας», ανέφερε η Υπουργός.

Περαιτέρω είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την οικονομική στήριξη, για σκοπούς λειτουργικών εξόδων, φορέων της παροικιακής εκπαίδευσης στο ΗΒ. Συγκεκριμένα του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων, των ανεξάρτητων ελληνικών σχολείων Αγγλίας, των ανεξάρτητων ελληνικών σχολείων Λονδίνου και του κεντρικού εκπαιδευτικού συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής.

«Η απόφαση σηματοδοτεί και την στήριξη της κυβέρνησης στην παροικία, και με τις προεκτάσεις που αυτό έχει για το πολύ σημαντικό εθνικό έργο που επιτελείται», είπε.

Επίσης το Υπουργικό ενέκρινε και την επιχόρηγηση του Ινστιτούτου Διεπιστημονικών Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Munster, μια πολύ σημαντική έδρα που στοχεύει στο να προωθήσει τη γνώση των φοιτητών και φοιτητριών αλλά και της ευρύτερης κοινότητας σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Κύπρου και να συμβάλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται στην Τόχνη το Σάββατο το Cyprus Sunshine Cup 2024
Παράταση Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας και Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών
Η τοποθέτηση της Μιχαηλίδου για την απεργία στο ΤΕΠΑΚ-«Η λύση δεν είναι τα απεργιακά μέτρα»
Σε τροχιά υλοποίησης η παραχώρηση ΑΜΚΑ στους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα
Βούληση κράτους για προστασία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ζητούν Αρχιτέκτονες-ΕΤΕΚ
Παραλήφθηκαν 8,000 τόνοι αποβλήτων σε ένα χρόνο από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας
Διαμαρτυρία ακαδημαϊκών και φοιτητών ΤΕΠΑΚ για τον προϋπολογισμό
Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος
A. Μιχαηλίδου: Εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές κατά του σχολικού εκφοβισμού
Ανοίγει πύλες αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco