Διαβεβαίωσε την ετοιμότητα της ΕΦ για να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση ασφάλειας ο ΥΠΑΜ (vid)

Για την ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση ασφάλειας και ανάγκη άμυνας προκύψει, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε χαιρετισμό του το πρωί στην τελετή αποφοίτησης των στρατονόμων της 2023 ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η παρατεταμένη και παράνομη τουρκική κατοχή και η προκλητικότητα της Άγκυρας, η εμφάνιση νέων μορφών υβριδικού πολέμου, οι απρόβλεπτες γεωπολιτικές ανακατατάξεις εξαιτίας του παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία και η πρόσφατη ταχύτατα εξελισσόμενη πολεμική σύγκρουση στο Ισραήλ, απαιτούν από εμάς διαρκή και ύψιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας το οποίο καλείται να συνεχίσει την προσπάθεια αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, θα συνεχίσει την πορεία εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε η Εθνική Φρουρά να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή της, ως κύριος υπερασπιστής της ασφάλειας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προς τους νέους στρατονόμους ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της μακράς προσπάθειάς τους και ταυτόχρονα την επιβράβευση της κοπιαστικής εκπαίδευσης που διήλθαν από την κατάταξή τους στην Εθνική Φρουρά, μέχρι και σήμερα.

Τους κάλεσε να αναλάβουν την ευθύνη της εξόχως σημαντικής αποστολής της Στρατονομίας και τα ειδικά καθήκοντα διαφύλαξης του νόμου και της πειθαρχίας στο στράτευμα, δίνοντας έμφαση και τηρώντας πιστά το ρητό της Στρατονομίας «Νόμος Τάξις Πειθαρχία» το οποίο και θα πρέπει να αποτελεί τον απαρέγκλιτο κώδικα, ο οποίος  θα χαρακτηρίζει το υπόλοιπο της στρατιωτικής τους θητείας.  

Τους κάλεσε ακόμη να εφαρμόσουν και να απαιτήσουν την εφαρμογή του νόμου αλλά και να είναι ανθρώπινοι αποπνέοντας σοβαρότητα, σεμνότητα και υπευθυνότητα αλλά και περήφανοι για τη στολή και το πηλήκιο που παρέλαβαν σήμερα.

«Να είστε περήφανοι που υπηρετείτε τη θητεία σας στη Στρατονομία και στην Εθνική Φρουρά» είπε στους νέους στρατονόμους ο Υπουργός Άμυνας, συγχαίροντας τους και ευχόμενος σε όλους υγεία και παραγωγικό υπόλοιπο θητείας.

Συνεχάρη επίσης τον Διοικητή Στρατονομίας, τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι, όπως σημείωσε, για όλη αυτή την περίοδο με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα αγκάλιασαν με θέρμη τους νέους οπλίτες και τους εφοδίασαν με τις απαραίτητες γνώσεις, που θα τους καταστήσουν ικανούς μαχητές και στρατονόμους.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται στην Τόχνη το Σάββατο το Cyprus Sunshine Cup 2024
Παράταση Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας και Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών
Η τοποθέτηση της Μιχαηλίδου για την απεργία στο ΤΕΠΑΚ-«Η λύση δεν είναι τα απεργιακά μέτρα»
Σε τροχιά υλοποίησης η παραχώρηση ΑΜΚΑ στους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα
Βούληση κράτους για προστασία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ζητούν Αρχιτέκτονες-ΕΤΕΚ
Παραλήφθηκαν 8,000 τόνοι αποβλήτων σε ένα χρόνο από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας
Διαμαρτυρία ακαδημαϊκών και φοιτητών ΤΕΠΑΚ για τον προϋπολογισμό
Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος
A. Μιχαηλίδου: Εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές κατά του σχολικού εκφοβισμού
Ανοίγει πύλες αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco