Διαβεβαίωσε την ετοιμότητα της ΕΦ για να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση ασφάλειας ο ΥΠΑΜ (vid)

Για την ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση ασφάλειας και ανάγκη άμυνας προκύψει, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε χαιρετισμό του το πρωί στην τελετή αποφοίτησης των στρατονόμων της 2023 ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η παρατεταμένη και παράνομη τουρκική κατοχή και η προκλητικότητα της Άγκυρας, η εμφάνιση νέων μορφών υβριδικού πολέμου, οι απρόβλεπτες γεωπολιτικές ανακατατάξεις εξαιτίας του παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία και η πρόσφατη ταχύτατα εξελισσόμενη πολεμική σύγκρουση στο Ισραήλ, απαιτούν από εμάς διαρκή και ύψιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας το οποίο καλείται να συνεχίσει την προσπάθεια αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, θα συνεχίσει την πορεία εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε η Εθνική Φρουρά να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή της, ως κύριος υπερασπιστής της ασφάλειας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προς τους νέους στρατονόμους ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της μακράς προσπάθειάς τους και ταυτόχρονα την επιβράβευση της κοπιαστικής εκπαίδευσης που διήλθαν από την κατάταξή τους στην Εθνική Φρουρά, μέχρι και σήμερα.

Τους κάλεσε να αναλάβουν την ευθύνη της εξόχως σημαντικής αποστολής της Στρατονομίας και τα ειδικά καθήκοντα διαφύλαξης του νόμου και της πειθαρχίας στο στράτευμα, δίνοντας έμφαση και τηρώντας πιστά το ρητό της Στρατονομίας «Νόμος Τάξις Πειθαρχία» το οποίο και θα πρέπει να αποτελεί τον απαρέγκλιτο κώδικα, ο οποίος  θα χαρακτηρίζει το υπόλοιπο της στρατιωτικής τους θητείας.  

Τους κάλεσε ακόμη να εφαρμόσουν και να απαιτήσουν την εφαρμογή του νόμου αλλά και να είναι ανθρώπινοι αποπνέοντας σοβαρότητα, σεμνότητα και υπευθυνότητα αλλά και περήφανοι για τη στολή και το πηλήκιο που παρέλαβαν σήμερα.

«Να είστε περήφανοι που υπηρετείτε τη θητεία σας στη Στρατονομία και στην Εθνική Φρουρά» είπε στους νέους στρατονόμους ο Υπουργός Άμυνας, συγχαίροντας τους και ευχόμενος σε όλους υγεία και παραγωγικό υπόλοιπο θητείας.

Συνεχάρη επίσης τον Διοικητή Στρατονομίας, τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι, όπως σημείωσε, για όλη αυτή την περίοδο με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα αγκάλιασαν με θέρμη τους νέους οπλίτες και τους εφοδίασαν με τις απαραίτητες γνώσεις, που θα τους καταστήσουν ικανούς μαχητές και στρατονόμους.

Δειτε Επισης

Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο
Διακοπή όλων των υπαίθριων βαριών και μέτριων εργασιών λόγω πορτοκαλί προειδοποίησης
«Φτάνει, Yeter, Enough»-Το βίντεο της Κυβέρνησης με το οποίο ζητά τερματισμό της κατοχής
Έξι μηνών ο νεαρότερος αγνοούμενος, 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί-Το δράμα της Κύπρου σε αριθμούς
Καμίνι η Κύπρος, αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Γεννήθηκε 20 Ιουλίου 1974, λίγες ώρες πριν την εισβολή… «Δεν ξέρω πώς είναι να έχεις μάμμα και παπά»
Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες-Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out στη Microsoft
Αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής και ΠΟΠ για χαλλούμι ξεχωρίζει ως επιτεύγματα πενταετίας η ΕΕ
«No Man’s Land»: Tραγούδι για τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο από τους καλλιτέχνες Teknik και Theo Lucas
«Μισός αιώνας σιωπές»-Το μουσικό αφιέρωμα στους ηρωικώς πεσόντες