BINTEO: Διασώθηκαν όλοι οι εργάτες που ήταν παγιδευμένοι για 17 ημέρες σε σήραγγα που κατέρρευσε στην Ινδία

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 41 εργατών που ήταν παγιδευμένοι επί 17 ημέρες σε υπό κατασκευή οδική σήραγγα στη βόρεια Ινδία που κατέρρευσε.

Η απομάκρυνση των ανδρών προς την επιφάνεια ξεκίνησε πριν από 6 και πλέον ώρες και ολοκλρώθηκε με επιτυχία, αφότου οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στο μαρτύριό τους, που ξεκίνησε τη 12η Νοεμβρίου, όταν η σήραγγα κατέρρευσε.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για να ανοίξει μια οδός διαφυγής για τους εργάτες μέσω του βουνού, ενώ άνοιξαν τα τελευταία δύο μέτρα με το χέρι.

Το βίντεο από τη σκηνή δείχνει τον Pushkar Singh Dhami, επικεφαλής της πολιτείας Uttarakhand να συναντά τους εργάτες, οι οποίοι φαινόταν να είναι καλά στην υγεία τους, καθώς έβγαιναν από τη σήραγγα.

Και οι 41 εργαζόμενοι φαίνεται να είναι υγιείς, όπως ανέφερε ο Dhami σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα. «Θα παρακολουθούνται πρώτα. Κανένα από τα συμπτώματά τους δεν σχετιζόεται με αδυναμία ή πυρετό, είναι όλοι υγιείς. Ενώ υπήρχαν φορεία για να βγουν έξω, επέλεξαν να βγουν σέρνοντας μόνοι τους», είπε, προτού ευχαριστήσει τους εργάτες, τους μηχανικούς και τα κυβερνητικά τμήματα που βοήθησαν στο συντονισμό της αποστολής διάσωσης.

Στους διασωθέντες εργάτες θα δοθούν επιταγές αξίας 100.000 ρουπιών (περίπου 1.200 δολάρια), είπε ο Dhami. «Θα ζητήσουμε επίσης από την εταιρεία να επιτραπεί σε αυτούς τους 41 εργαζόμενους να πάνε σπίτι τους και να περάσουν χρόνο με την οικογένειά τους για 15 ημέρες, 20 ημέρες ή 1 μήνα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι είπε ότι η διάσωση ήταν επιτυχημένη. «Θέλω να πω στους άνδρες που παγιδεύτηκαν στο τούνελ ότι η γενναιότητα και η υπομονή σας εμπνέουν όλους», έγραψε στα social.

«Χαιρετίζω επίσης το πνεύμα όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν την επιχείρηση διάσωσης. Η γενναιότητα και η αποφασιστικότητά τους έχουν δώσει μια νέα ζωή στους εργάτες αδελφούς μας. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έδωσαν ένα εκπληκτικό παράδειγμα ανθρωπιάς και ομαδικής εργασίας», πρόσθεσε ο Μόντι.

Οι άνδρες είχαν παγιδευτεί από τις 12 Νοεμβρίου, όταν το τμήμα της σήραγγας που βοηθούσαν να κατασκευαστεί στη βόρεια πολιτεία Uttarakhand της Ινδίας, υποχώρησε, εμποδίζοντας τη μοναδική τους έξοδο.

Οι άνδρες- όλοι μετανάστες εργάτες από μερικές από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας - λάμβαναν τροφή, νερό και οξυγόνο μέσω ενός σωλήνα 53 μέτρων (173 πόδια).

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ερντογάν: Η καρδιά της Τουρκίας χτυπά από το Αιγαίο μέχρι την νότια Ασία
Βρέθηκε ξανά στο Λονδίνο πανάκριβη Ferrari οδηγού της Formula 1 που κλάπηκε πριν από 29 χρόνια
Σάλος σε πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού-26χρονη κατήγγειλε ότι ο μασέρ τη βίασε τέσσερις φορές στο σπα
Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατοχύρωσε συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση
Πολύνεκρο δυστύχημα στην Ινδία προκάλεσαν μηχανοδηγοί τρένων που έβλεπαν κρίκετ
Ο Ερντογάν προαναγγέλλει στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ
Ενοχή δήλωσε ο 22χρονος Εθνοφορυρός που είχε διαρρεύσει απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου
Σε αυτά τα επαγγέλματα εντοπίζονται οι μεγάλες ανισότητες φύλου-Όσα καταγράφει η Eurostat
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για κλιμάκωση της σύγκρουσης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
BINTEO: Τραγωδία στην Ιταλία, χιονοστιβάδα καταπλάκωσε έφηβο-5.000 άνθρωποι αποκλεισμένοι από το χιόνι