Καταδίκασε τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από κατοχικές αρχές η Δημητρίου

Σε καταδίκη της νέας κατάφωρης παραβίασης του στάτους κβο από τις κατοχικές αρχές, στη νεκρή ζώνη, πλησίον του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προχώρησε την Τρίτη η Προέδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ) στα γραφεία του κόμματος.

«Ενέργειες που, όπως είδαμε και στην Πύλα, έχουν ως αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ασφάλεια στο νησί μας αλλά και να υποσκάπτονται οι προοπτικές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου», είπε η κ. Δημητρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλη οδός από την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο ειδικότερα σήμερα με όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και όχι μόνο.

Αναφορικά με τη συνάντηση με την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι έθεσαν επί τάπητος δύο βασικά ζητήματα τα οποία «έχουμε συμπεριλάβει και στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τον προϋπολογισμό».

Πρόσθεσε ότι αυτά είναι η αποκατάσταση του προϋπολογισμού του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, που αποκόπηκαν Є21 εκ., και επίσης στην απόδοση του τέλους 0,4% που ψήφισε η Βουλή στη διάθεση του Φορέα.

«Ο ΔΗΣΥ δεν θα δεχθεί ούτε τη μείωση του προϋπολογισμού του Φορέα ούτε και να βάλει χέρι η Κυβέρνηση στα χρήματα των προσφύγων που προέρχονται από το τέλος που ψήφισε η Βουλή με δική της πρωτοβουλία», πρόσθεσε. 

Τέλος, η κ. Δημητρίου είπε ότι στα θέματα αυτά υπάρχει ταύτιση απόψεων με την ΠΕΠ και πρόσθεσε πως «αυτό επιβάλλει η συνέπεια λόγων και έργων, ιδιαίτερα για ζητήματα που άπτονται του προσφυγικού μας κόσμου».

Δειτε Επισης

Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο κατέπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν