Διασώθηκαν οι πρώτοι 10 από τους 41 εργάτες που εγκλωβίστηκαν σε σήραγγα στην Ινδία-Συνεχίζεται η επιχείρηση

Οι πρώτοι 10 εργάτες διασώθηκαν από τούνελ στην Ινδία, αφού είχαν παγιδευτεί για περισσότερες από δύο εβδομάδες, μετέδωσε το NDTV.

Το ινδικό δίκτυο πρόσθεσε ότι και οι 41 θα απελευθερωθούν εντός δύο ωρών, επικαλούμενο την Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Συνολικά 31 άνδρες παραμένουν στο τούνελ που κατέρρευσε, ενώ κάθε διάσωση αναμένεται να διαρκέσει από τρία έως πέντε λεπτά, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Ινδίας Neville Lazarus.

Όσοι έχουν βγει στην επιφάνεια μεταφέρονται τώρα με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο, είπε.

Όσοι έχουν σοβαρά τραύματα θα μεταφερθούν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο νοτιότερα για να λάβουν θεραπεία, πρόσθεσε.

Θρίλερ με την κατάρρευση τούνελ στην Ινδία

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν μετά την κατάρρευση μιας σήραγγας αυτοκινητόδρομου στο κρατίδιο Ουταρακάντ στις 12 Νοεμβρίου.

Οι εργάτες βρίσκονταν στο σημείο για να τρυπήσουν βράχους και χαλίκια με τα χέρια, αφού ένα μεγάλο γεωτρύπανο χάλασε.

Οι διασώστες προετοίμασαν τους εργάτες για να τραβηχτούν μέσω ενός σωλήνα, δήλωσε ο υποστράτηγος Syed Ata Hasnain από την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών. Ο στρατός συνέδραμε στην προσπάθεια διάσωσης.

«Έχουμε εμπλακεί σε αυτό για περισσότερες από 400 ώρες και λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας μέχρι τέλους», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί.

Ασθενοφόρα σχηματίζουν ουρά για να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

Τα ασθενοφόρα με τα φώτα τους να αναβοσβήνουν έχουν παραταχθεί στην είσοδο της σήραγγας καθώς οι παγιδευμένοι άνδρες μεταφέρονται στην επιφάνεια.

Θα μεταφέρουν τους εργάτες σε νοσοκομείο περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά.

Οι περισσότεροι από τους παγιδευμένους εργάτες είναι μετανάστες εργάτες από όλη τη χώρα.

Πολλές από τις οικογένειές τους έχουν ταξιδέψει στην τοποθεσία, όπου έχουν κατασκηνώσει για μέρες για να ενημερωθούν για την προσπάθεια διάσωσης και με την ελπίδα να δουν σύντομα τους συγγενείς τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Κάθειρξη 25 ετών για 15χρονο από τη Φλόριντα που βίασε 91χρονη γειτόνισσά του
Πατριός στη Βρετανία τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του
Ελεύθεροι οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας-H Χαμάς τους ανάγκασε να μιλήσουν στο πλήθος
Απελευθέρωση τριών ισραηλινών ομήρων, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας στη Γάζα
Ο Τραμπ στερεί από τον Μπάιντεν την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες-«Τζο, απολύεσαι»
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι
Αδέρφια στις ΗΠΑ κατηγορούνται για περισσότερους από 60 βιασμούς και trafficking
Το Ισραήλ απελευθερώνει 183 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για τρεις Ισραηλινούς ομήρους