BINTEO: Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα ο πατέρας του Τζόνσον

Υπερ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. «Λυπάμαι πραγματικά που ο πρωθυπουργός δεν ήταν δυνατόν να δει τον κ. Μητσοτάκη χτες. Θα ήταν μία μεγάλη βοήθεια να έχουμε μία εικόνα για το τι έχει υποθεί σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί μας υποχρεώνει η UNESCO. Πιστεύω έχει έρθει ο καιρός να υπάρξει μία συμφωνία προκειμένου αυτά τα υπέροχα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι μία ακρότητα το να υπάρχει αυτή η διαφορά τόσα χρόνια με το Λονδίνο», είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον μιλώντας στο Mega.

Δείτε βίντεο:

«Βρίσκομαι στην Αθήνα τόσα χρόνια και έχω γίνει δέκτης της φιλίας αυτής. Νομίζω πως είναι ένα εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί. Έχει έρθει ο καιρός να πούμε εάν θα ήταν σωστό ή λάθος να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά. Σήμερα η Αθήνα έχει ένα υπέροχο μουσείο και είναι ξεκάθαρο για εμένα πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον Στάνλεϊ Τζόνσον θα μπορούσε να υπάρξει μία λύση μέσω της τεχνολογίας. «Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε εδώ στη Βρετανία ένα ολόγραμμα των Γλυπτών και να τα επιστρέψουμε πίσω. Θα ήταν και μία υπέροχη ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλεια να πούμε πως ‘’οκ, φύγαμε από την ΕΕ’’ αλλά μια συμφωνία με την ‘’καρδιά ‘’ της Ευρώπης θα ήταν μία φανταστικά συμβολική κίνηση. Δεν θα ήταν απλώς πως επιστρέφουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα αλλά στην ‘’καρδιά της Ευρώπης’’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώνει η οικογένεια του Βασίλης Καλογήρου τις φωτογραφίες της σορού-«Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε»
Ντοκουμέντα μετά το «ξεμπάζωμα» στα Τέμπη-Ανθρώπινα οστά μαζί με τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ στη Θεσσαλονίκη για το άγαλμα του Γιάννη Μπουτάρη
Συντετριμμένος ο πατέρας της 32χρονης από το τροχαίο στο Βόλο-«Μας είπαν ότι δεν μπόρεσαν να σώσουν τα παιδιά»
Ελεύθερος ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος μετά το επεισόδιο στην Πινακοθήκη
Μετρούν ζημιές στην Εθνική Πινακοθήκη μετά τους βανδαλισμούς του βουλευτή-«Δεν ξαναζήσαμε κάτι τέτοιο»
«Η Σαγήνη του Αλλόκοτου»-Η έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη που εξόργισε τον Νίκο Παπαδόπουλο
Τα λαθραία τσιγάρα και το μήνυμα στην Greek Mafia με τη δολοφονία Ζαμπούνη-«Καθαρίσαμε τα πράγματα»
Βουλευτής της Ελλάδας έσπασε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη επειδή τα θεωρούσε βλάσφημα
Η ανάρτηση Νίκου Πλακιά για τις φωτογραφίες με τα βουνά από μπάζα-«Ο πρωθυπουργός γνώριζε;»