Παρέμβαση Επ. Ισότητας για τις εικόνες στο γυναικείο πρωτάθλημα-«Αποτελούν ντροπή για τον αθλητισμό»

Την ανάγκη εμπέδωσης κουλτούρας ισότητας στον αθλητισμό και την προώθηση του σεβασμού, της αξιοπρέπειας, των ίσων ευκαιριών, της ισότιμης συμμετοχής και προβολής του γυναικείου αθλητισμού, τονίζει η Επίτροπος Ισότητας Τζόζη Χριστοδούλου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται σε πρόσφατο παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις εγκαταστάσεις αποδυτηρίων και συγκεκριμένα την πόρτα με διάφανο γυαλί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου Γερμασόγειας, με αποτέλεσμα την απουσία του σεβασμού στην ιδιωτικότητα των ποδοσφαιριστριών αλλά και των ποδοσφαιριστών.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας "αποτελούν ντροπή για τον αθλητισμό, αφού δείχνουν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον για την προώθηση του γυναικείου αθλητισμού".

Το Γραφείο της Επιτρόπου καλεί τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του ΚΟΑ, και τις ομοσπονδίες να προωθούν την αρχή της Ισότητας, όπως προνοεί και ο Περί Κυπριακού Αθλητισμού Νόμος, οι σχετικές τροποποιήσεις του, καθώς και το εγχειρίδιο Ευημερίας και Προστασίας Αθλητών και ο Οδηγός ΚΟΑ για την Εφαρμογή Μέτρων Προστασίας και Ευημερίας Όλων Των Συμμετέχοντων στον Αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία από Lakatamia FC-«Ποδοσφαιρίστριες ετοιμάστηκαν σε αποδυτήρια με γυάλινη πόρτα»

Τους καλεί επίσης να δημιουργήσουν ένα φιλικό περιβάλλον προς τις αθλήτριες και τους αθλητές, μέσω της διαμόρφωσης υποδομών και εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένου των αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνσή τους για περαιτέρω συμμετοχή τους στον αθλητισμό.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι για την αφάνεια του γυναικείου αθλητισμού στον έντυπο Τύπο, το Γραφείο της προχώρησε σε καταγραφή των ειδήσεων που αφορούν τον γυναικείο αθλητισμό για περίοδο ενός μηνός, στις εφημερίδες Αλήθεια, Πολίτης, Φιλελεύθερος, Χαραυγή και Cyprus Mail. Από την καταγραφή προέκυψε ότι σε περίοδο ενός μηνός 42 φωτογραφίες και 39 άρθρα, αφορούσαν γυναίκες και 1,690 φωτογραφίες και 370 άρθρα, αφορούσαν άνδρες.

Σε εβδομαδιαία βάση 0 -3 φωτογραφίες και άρθρα, αφορούσαν γυναίκες και 2-28 φωτογραφίες και άρθρα, αφορούσαν άνδρες.

Σε ημερήσια βάση, τις πλείστες φορές υπήρχε μηδενική προβολή του γυναικείου αθλητισμού τόσο όσον αφορά τις φωτογραφίες, όσο και τα άρθρα.

Η Επίτροπος καλεί τα ΜΜΕ να προβάλλουν ισότιμα και δικαιότερα τον γυναικείο αθλητισμό, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο και πρότυπα για τα νεαρά κορίτσια.

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Απέχουμε λίγες εβδομάδες από την ολοκληρωτική νίκη κατά της Χαμάς
Reuters: Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο
«Οι διαπραγματευτές βρήκαν κοινό έδαφος για εκεχειρία»-Όσα λέει σύμβουλος του Μπάιντεν
Ζελένσκι: Από την αρχή του πολέμου έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες
BINTEO: «Άλλη μια μέρα στη δουλειά»-Τύπος έγινε viral επειδή έπιασε με τα χέρια του καρχαρία
Καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατούμενου από δεσμοφύλακες μετά από απόπειρα αυτοκτονίας-«Δεν τον μετέφεραν στον ιατρό»
Νετανιάχου: Δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων
Με Αναστασιάδη, Αννίτα και Αβέρωφ τα εγκαίνια του εκλογικού επιτελείου Δημητριάδη
BINTEO: Ροντέο από το ξύλο μεταξύ θεατών το UFC Mexico-Τύπος έριξε 2 νοκ-άουτ σε 5 δευτερόλεπτα
Διέκοψε επίσκεψη σε ουκρανική πόλη η Μπέρμποκ-Την παρακολουθούσε ρωσικό drone